Ετικέτες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έληξε η ομηρία στην Κομοτηνή - Παραδόθηκε ο 52χρονος


Aίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρείας στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην Κομοτηνή, που σας παρουσιάσαμε εδώ. Ο 52χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς.


Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ και του ένοπλου δράστη, ο οποίος κρατούσε από το μεσημέρι ομήρους δύο υπαλλήλους της βιομηχανίας HELESI, έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει με καραμπίνα και τραυματίσει τον μεγαλομέτοχο της επιχείρησης και έναν Βούλγαρο εργαζόμενο.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Ζητούσε την καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ και την επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.

Αργά το βράδυ ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.

Το απόγευμα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Ανακοίνωση για το περιστατικό ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς "επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας".



ethnos.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου