Ετικέτες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αυτοί είναι οι λόγοι που σε κάνουν να πεινάς συνεχώς

Χωρίς αμφιβολία, όλοι μας περνάμε περιόδους ακατάπαυστης λαιμαργίας και ανεξήγητης πείνας, ας το παραδεχτούμε! Είναι οι φορές που θέλεις μανιωδώς να απολαύσεις μια δεύτερη μερίδα από το αγαπημένο σου φαγητό ή ανοίγεις συνεχώς το ψυγείο με την ελπίδα να βρεις κάτι νόστιμο, αφού προηγουμένως έχεις ήδη φάει... τον αγλέουρα!


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ λοιπόν, ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται αυτό το ακατανίκητο αίσθημα πείνας που σε κατακλύζει και γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις με κανένα τρόπο; Αν όχι, τσέκαρε τους παρακάτω και δες πως μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.


1.Παραλείπεις το πρωινό σου
Παρόλο που γνωρίζεις ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας πολλές φορές το παραλείπεις, είτε γιατί δεν νιώθεις πείνα είτε γιατί βιάζεσαι πολύ και αρκείσαι σε έναν καφέ. Αυτή η συνήθεια όμως, αποτελεί μέγιστο λάθος καθώς ένα πλούσιο πρωινό μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια και να μειώσει αισθητά την πείνα σου κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.


2.Διψάς
Κι όμως όσο περίεργο κι αν ακούγεται, συμβαίνει συχνά να μπερδεύουμε το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας, καθώς τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι τα ίδια με εκείνα της πείνας. Άλλωστε, ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 2 λίτρα νερό ημερησίως για να παραμένει πλήρως ενυδατωμένος. Οπότε την επόμενη φορά που θα έχεις μόλις φάει και παρόλα αυτά εξακολουθείς να πεινάς, προτού συνεχίσεις να τρως δοκίμασε να πιείς ένα ποτήρι νερό.


3.Τρώς «άχρηστες» θερμίδες
Όταν επιλέγεις να τρως έτοιμα φαγητά που αποτελούνται από επεξεργασμένα συστατικά το μόνο αποτέλεσμα είναι να χορταίνεις προσωρινά, γεμίζοντας τον οργανισμό σου με θερμίδες που δεν του είναι σε τίποτα χρήσιμες. Προκειμένου να μην πεινάσεις ξανά μέσα σε λίγη ώρα μετά από το γεύμα σου, επέλεξε να τρως υγιεινές τροφές, πλήρεις σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Android Smartphone Lenovo dual sim, με οθόνη 4'', διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, FM, WiFi, κάμερα 2 MP & πολλά ακόμα μόνο 89€ μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

4.Σου λείπει ύπνος
Η όρεξή μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσες ώρες κοιμόμαστε. Όταν έχεις κοιμηθεί λίγες ώρες το σώμα σου αναζητά την ενέργεια που του λείπει σε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι το καθιερωμένο οχτάωρο προκειμένου ο οργανισμός σου να είναι ξεκούραστος και εσύ ικανή να... αποφύγεις τις κακοτοπιές.


5.Έλεγξε την υγεία σου
Κάποιες φορές η αίσθηση της πείνας είναι σύμπτωμα κάποιας νόσου, όπως ο διαβήτης ή κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του θυροειδή. Γι' αυτό, αν παρά τις προσπάθειες που κάνεις εξακολουθείς να πεινάς, κάνε ένα τσεκ απ στο γιατρό σου για παν ενδεχόμενο.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου