Ετικέτες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ευρωλίγκα: Ο ΠΑΟ νίκησε την Ούνιξ και ετοιμάζεται για τη Μακάμπι


Πρώτος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός στον 7ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκα μετά την επικράτησή του με 68-63 επί της Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με απολογισμό 4 νίκες - 2 ήττες και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ (2η του 8ου ομίλου). Οι Ρώσοι προκρίνονται ως δεύτεροι στην επόμενη φάση μετά τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και στην επόμενη φάση θα τεθούν αντιμέτωποι της Μπαρτσελόνα.


Παρά την ασύνδετη άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο και τα «φτωχά» ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τους Λόγκαν, Σμιθ, Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους από τα 6.75 και με 4/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +1 (22-21). Στον αντίποδα, ο ΜακΚάρτι πρόσφερε σε σκοράρισμα και συγκομιδή ριμπάουντ και η Ούνιξ, που είδε τον Τζαβάι να χρεώνεται γρήγορα με 3 φάουλ και να κάθεται στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του κάτω από τα καλάθια στον Βερεμένκο, κυνηγούσε με αξιώσεις την ανατροπή.

Ωστόσο, στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» κατάφεραν να περιορίσουν με την άμυνά τους τα ατού της Ούνιξ και με ένα γρήγορο σερί 8-0 προηγήθηκαν με 30-21 στο 15', ενώ περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +11 (40-29). Η έλλειψη διάρκειας, πάντως, έκανε την επανεμφάνισά της στο «πράσινο στρατόπεδο» και ο Ντόμερκαντ δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη... Ο έμπειρος γκαρντ «εκτέλεσε» μαζί με τον Ουίλκινσον από τα 6.75, ενώ με οκτώ πόντους του «μάζεψε» τη διαφορά και οι Ρώσοι με σερί 9-0 μείωσαν με τη λήξη του ημιχρόνου σε 40-38, μετά από φάουλ του Τσαρτσαρή πάνω στον Ντόμερκαντ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, που έστειλε τον Αμερικανό στην εκπνοή στη γραμμή των ελευθέρων βολών (3/3).

Λόγκαν και Σάτο έδωσαν με το... καλημέρα «ανάσα» έξι πόντων στον Παναθηναϊκό (44-38), ο Μπατίστ με προσωπικές ενέργειες την κράτησε μέχρι το 27΄, αλλά οι Ρώσοι φρόντισαν και πάλι να επιστρέψουν στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι το «φονικό όπλο» τους, Χένρι Ντόμερκαντ, έμεινε στο απόλυτο μηδέν στην τρίτη περίοδο. Ο Βερμένκο κέρδισε τις μάχες κάτω από τα καλάθια και με 2/2 λέι απ μείωσε σε 48-46, στο 28'.

Ωστόσο, η Ούνιξ έχασε με 5 φάουλ τον Λευκορώσο πάουερ φόργουορντ και ο Διαμαντίδης, που πήρε το 5ο φάουλ από τον Βερεμένκο, «έγραψε» το 52-46 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, για να μπει ο Παναθηναϊκός στην κρίσιμη τελευταία περίοδο στο +4 (52-48). Με τον Καϊμακόγλου να «εκτελεί» από τα 6.75 στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου και τους Γιασικεβίτσιους-Μάριτς να συνεργάζονται άριστα (δύο ασίστ του Λιθουανού στον Μάριτς, που τελείωσε τις φάσεις), ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο 33' με 59-53 και έδειξε να ελέγχει τον αγώνα.

Τζαβάι, Ντόμερκαντ και Γκριρ βρήκαν λύσεις και οι Ρώσοι με επιμέρους σκορ 8-4 μείωσαν στο 37' σε 63-61. Ακολούθησαν σκληρές άμυνες, μέχρι το καθοριστικό τρίποντο του Καϊμακόγλου περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, με το οποίο ο Παναθηναϊκός «έγραψε» το 66-61 και «καθάρισε» τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λάτισεφς (Λετονία)

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Εβγκένι Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7, Ζαβρασένκο, ΜακΚάρτι 11 (1), Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19 (4), Ουίλκινσον 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9 (2), Βουγιούκας 2, Ν. Καλάθης, Σμιθ 3 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Γιασικεβίτσιους 10 (2).


www.tovima.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου