Ετικέτες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η δουλειά σου σε παχαίνει!


Έχεις πάρει κάμποσα ανεπιθύμητα κιλά τον τελευταίο καιρό; Τα οποία, μάλιστα, σου φαίνεται ότι έχουν προστεθεί ανεξήγητα πάνω σου ως διά μαγείας; Ε, αν τα συνδυάσεις με το γεγονός ότι έχεις μία δουλειά που δεν σε ικανοποιεί καθόλου, τότε έχεις την απάντηση: η δουλειά σου σε παχαίνει!


Δεν είναι καθόλου αστείο, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων σε 1500 γυναίκες στην ιδιαίτερα παραγωγική ηλικία μεταξύ 25-45 ετών, το 62% των γυναικών που βάζουν περιττό βάρος, έχουν μία δουλειά που δεν τις ικανοποιεί καθόλου.

Οι επιστήμονες επικεντρώνονται στο ότι μία στρεσογόνα δουλειά, με πολύ τρέξιμο και άγχος, απαιτητικά αφεντικά και εξοντωτικά deadlines, μοιραία οδηγεί τις πιο ευαίσθητες από τους άντρες γυναίκες στο να αναζητούν τρόπους συναισθηματικής ικανοποίησης ή έστω παρηγοριάς. Το εντυπωσιακό είναι ότι πάνω από το 70% των ερωτηθεισών δηλώνει ότι βρίσκουν τη στοργή και το προδέρμ που αναζητούν στο φαγητό!

Το παραπάνω δεν είναι αστείο, αν σκεφτούμε οι ίδιοι, πόσες φορές όταν είμαστε φορτισμένοι συναισθηματικά, δεν τρέχουμε του σκοτωμού στο ψυγείο, ή αν είμαστε έξω, στο πλησιέστερο φαστφουντάδικο ή σουβλατζίδικο;; Και άμα πετύχομε και καμιά τούρτα, την «σκοτώνουμε» μονοκοπανιάς. Έτσι και οι γυναίκες, οι οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με μία δουλειά και ένα εργασιακό περιβάλλον που μισούν, καταφεύγουν ως λύση στο φαγητό, για να αισθανθούν καλύτερα.
Ο δεύτερος καθοριστικός παράγοντας που επισημαίνουν οι επιστήμονες έγκειται στην ποσότητα.

Γιατί, ακόμη και όταν ξεσπούν στο φαγητό, δεν περιορίζονται σε μία φυσιολογική ποσότητα, αλλά αντί για αυτό ξεπερνούν σχεδόν πάντα τα όρια (η τούρτα στην καθισιά που αναφέραμε νωρίτερα…). Η εξήγηση είναι απλή: Όσο περισσότερο τρώμε, τόσο υψηλότερο είναι το αίσθημα ικανοποίησης μας. Και για αυτό και οι δυστυχείς στη δουλειά τους κυρίες καταβροχθίζουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, που αν τις συνδυάσουμε και με την κακή ποιότητα αυτού, ε τότε πραγματικά μιλάμε για ένα θανατηφόρο συνδυασμό.

ΤΠ: 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, με πιστοποιημένη ποιότητα και προέλευση από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Acai Berry Thin Πατήστε εδώ

Συμπέρασμα; Όσες παρατηρείτε τώρα τελευταία το τελευταίο κουμπί του τζην να ζορίζεται να κλείσει, και το φερμουάρ του μπουφάν σας να αγκομαχάει καθώς κλείνει, μην ανησυχείτε. Κάντε μία απλή ερώτηση στον εαυτό σας: είμαι ικανοποιημένη από τη δουλειά μου; Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε έχετε την απάντηση στο ερώτημα. Περιορίστε λοιπόν το στρες στο γραφείο, ή προσπαθήσετε να βρείτε τα θετικά στοιχεία αυτής και να περνάτε καλύτερα. Πιστέψτε με, θα είναι το αποφασιστικό βήμα για να γίνετε και πάλι στυλάκι!

Στο found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις προσφορές
όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ από κάτω θα τις έχετε μπροστά σας!




marymary.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου