Ετικέτες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καταργείται η δημοσίευση ισολογισμών στον Τύπο


"Ανάσα" για τις επιχειρήσεις αλλά ..."θάνατος" για τον οικονομικό Τύπο του οποίου μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχεται αποκλειστικά από τη -μέχρι τώρα- δημοσίευση των ισολογισμών.


Σε ένα ανύπαρκτο site η κυβέρνηση αποφάσισε να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των εφημερίδων από την 1η Ιουλίου και μετά. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα προβλέπεται... κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών από τον Τύπο, χωρίς όμως να υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία εναλλακτικής λύσης αφήνοντας επενδυτές και επιχειρηματίες στο σκοτάδι.

Αναλυτικότερα με το Άρθρο 232 του νομοσχεδίου του υπουργείου ανάπτυξης, κρίνεται σκόπιμη, όπως αναφέρεται, η τροποποίηση των σχετικών διατάξεων περί υποχρεωτικής δημοσίευσης των πράξεων και στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ δια του τύπου.

Ούτως ώστε, όπως αναφέρεται, η σχετική υποχρέωση να περιορίζεται πλέον στην υποβολή στην δημοσιότητα μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (επίκειται πλήρης ενεργοποίησή τους εντός του 2012), στη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ & Γ.Ε.ΜΗ. και στην ανάρτηση των σχετικών πράξεων και στοιχείων στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Ωστόσο αναφέρεται ότι εφόσον η υπόχρεη εταιρία δεν διατηρεί ιστοσελίδα ή δεν έχει κοινοποιήσει αυτήν στο Γ.Ε.ΜΗ., η δημοσίευση θα πραγματοποιείται, πέραν της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, και σε μια ημερήσια οικονομική εφημερίδα.Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η πλήρης λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), βάσει του Μνημονίου η οποία τοποθετείται για τον Ιούλιο του 2012, αποτελεί μια από τις βασικές μνημονιακές μας υποχρεώσεις.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το ετήσιο κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα με την εταιρική μορφή της ΑΕ ή της ΕΠΕ έχει υπολογισθεί ότι κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε περίπου 3.000 ευρώ, δρώντας, όπως σημειώνεται, ανασταλτικά για την ανταγωνιστικότητά τους.

Στο found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις προσφορές
όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ από κάτω θα τις έχετε μπροστά σας!



greece-salonika.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου