Ετικέτες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμα Γλυκά: Μπακλαβαδακια Νηστίσιμα


Λόγω των ημερών είπαμε να επικεντρωθούμε στα νηστίσιμα φαγητά, και κυρίως στα νηστίσιμα γλυκά, για να καλύψουμε τις... αμαρτωλές επιθυμίες όλων σας. Σήμερα λοιπόν το μενού έχει νηστίσιμα μπακλαβαδάκια. Για να δούμε πως θα τα φτιάξετε και εσείς.


Για τα νηστισιμα μπακλαβαδακια θα χρειαστείτε
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αλεσμένα καρύδια
1/2 κιλό αλεσμένα αμύγδαλα
4/5 φλυτζανια ζάχαρη
Κανέλλα
Γαρύφαλλα
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 λεμόνι
Κανέλλα ξύλο

Αρχικα κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα ή μπωλ ανακατέυουμε τα καρυδια, τα αμυγδαλα, 100 γραμμαρια ζαχαρη και τη κανελλα. Στην άκρη κάθε λωρίδας της κρούστας μας βαζουμε μια κουταλια απο το μιγμα μας και τα τυλίγουμε ωστε να πάρουν τριγωνικό σχήμα (όπως διπλώνουμε μια χαρτοπετσετα).

Αλειφουμε ένα ταψι με βουτυρο ή λάδι, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μεχρι να ροδισουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βρασει για να ετοιμάσουμε το σιρόπι για τα μπακλαβαδακια μας, μαζί με τα γαρυφαλλα, το λεμόνι,το μελι, 4 φλυτζάνια ζάχαρη και τη κανελλα. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις σφιξει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.

Μόλις τα μπακλαβαδακια μας κρυωσουν τα περυχίνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Στο found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις προσφορές
όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ από κάτω θα τις έχετε μπροστά σας!




logia.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου