Ετικέτες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Facebook: Εξαγοράζει το Instagram έναντι 1 δισ. δολ


Την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής διαμοιρασμού φωτογραφιών Instagram ανακοίνωσε το Facebook, μια κίνηση που θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.


Με 30 εκατ. χρήστες, και παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμό μόνο για κατόχους Iphone, το Ιnstagram είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στον χώρο των Social media, και για την ακρίβεια, ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστεί κανείς τις φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε ο ίδιος τη συμφωνία και όπως τόνισε το instagram θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να λειτούργει με δική του δημιουργική ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι προς το παρόν θα υποστηρίζει και το twitter.

Το Instagram ξεκίνησε στο Σαν Φραντσίσκο, δεν είχε μέχρι στιγμής έσοδα και πριν ακόμη κλείσει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του βρίσκεται στο επίκεντρο της τεχνολογικής επικαιρότητας. Η μεγάλη αποδοχή που έχει από τους χρήστες του και ο υψηλός βαθμός διείσδυσης που έχει στα έξυπνα κινητά αποτελούν τα πιο σημαντκά κίνητρα για την εξαγορά του. Οι χρήστες του Facebook ανεβάζουν ημερησίως περισσότερες από 250.000.000 φωτογραφίες, με βασικό κριτήριο την προσωπική συλλογή του καθενός και την εμφάνισή τους στη κεντρική ροή πληροφορίας του κοινωνικού δικτύου. Αυτήν τη δουλειά, όμως, το Instagram την κάνει πολύ καλύτερα, ιδιαίτερα για τα κινητά. Ταυτόχρονα, βάζει στο “παιχνίδι” βασικά στοιχεία της μετεξέλιξης του Διαδικτύου, όπως τα metadata, η αναγνώριση προσώπου, ο γεωγραφικός εντοπισμός, η λίστα φίλων και άλλα.

Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό, το Instagram κατάφερε να ξεχωρίσει για την ταχύτητα ανεβάσματος της φωτογραφίας αλλά και τη “λατρεία” με την οποία το περιέβαλλαν οι χρήστες του. Τρίαντα εκατομμύρια μέλη του ανεβάζουν περισσότερες από 5.000.000 φωτογραφίες ημερησίως. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν διαθέσιμο μόνο για συσκευές Apple, όμως, πλέον μπορούν να το εγκαταστήσουν και κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό Android.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!


kathimerini.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου