Ετικέτες

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Μυστηριώδης γιγαντιαία τρύπα στη Σιβηρία σταδιακά γεμίζει με νερό κι επεκτείνεται

Η μυστηριώδης τρύπα που έγινε λίμνη στη χερσόνησο Γιαμάλ της Σιβηρίας έχει επεκταθεί σε 50 μέτρα βάθος, λένε Ρώσοι επιστήμονες. Οι ερευνητές δηλώνουν αμηχανία για την προέλευσή της λέγοντας ότι πιθανόν προκλήθηκε από την έκρηξη αερίου.


Η γιγαντιαία καταβόθρα που βρίσκεται όχι πολύ μακριά από το πεδίο του φυσικού αερίου Bovanenkovo ​​της Gazprom στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου Yamal της Ρωσίας έχει επεκταθεί.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης πρόσθετους μικρότερους κρατήρες, που εμφανίζονται γύρω από αυτή.

Όλη η περιοχή είναι εντός βασικής στρατηγικής περιοχής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Ρωσίας - στο Γιάμαλο-Νένετς, στο Αυτόνομη Okrug.

Ο κρατήρας, που ανακαλύφθηκε πέρυσι, έχει σταδιακά γεμίσει με νερό και μετατρέπεται σε λίμνη. Τον τελευταίο χειμώνα και την άνοιξη η στάθμη του νερού στον κρατήρα έχει αυξηθεί κατά 10 μέτρα και θα συνεχίσει να αυξάνεται, λένε οι επιστήμονες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της περιοχής Γιαμάλ-Nenetsky.

"Είμαι πολύ έκπληκτος από το μέγεθος, είναι πολύ μεγάλο!" δήλωσε ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Asahi Shimbun Terukhiko Nouse, που συνόδευσε την αποστολή, στην τοπική τηλεόραση. "Και ο ήχος της τήξης των παγετώνων ... αυτός ο ήχος με εκπλήσσει."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι επιστήμονες έχουν λάβει αποτελέσματα από τον πυθμένα του κρατήρα με τεστ με ειδικούς αισθητήρες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αντικείμενο προκαλεί φόβο ξαφνικής καθόδου στον κρατήρα.

"Σε γενικές γραμμές, [η κάθοδος] θα είναι πολύ ακραία," είπε ο Βλαντιμίρ Pushkaryov, ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου της Αρκτικής εξερεύνησης, στην τοπική τηλεόραση.Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου