Ετικέτες

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Φονική αμοιβάδα «τρώει» τον εγκέφαλο – Δέκα νεκροί στο Πακιστάν


Μια φονική αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής δέκα ανθρώπους στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Η αμοιβάδα «Naegleria fowleri», που ζει σε ποτάμια και λίμνες, έχει ποσοστό θνησιμότητας άνω του 98% και περνά στον οργανισμό με την εισροή μολυσμένου νερού μέσω της μύτης, ενώ δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Και τα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν στη νότια πόλη Karachi, όμως ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα περιστατικά τα οποία απλά δεν έχουν γνωστοποιηθεί, καθώς οι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ασθένεια.

Η αμοιβάδα ταξιδεύει από τις ρινικές μεμβράνες στον εγκέφαλο. Σε πρώτη φάση τα συμπτώματα είναι ήπια (πονοκέφαλος, στομαχόπονος, πυρετός). Ο θάνατος επέρχεται πέντε με επτά ημέρες μετά τη μόλυνση.

Οι άνθρωποι συνήθως προσβάλλονται από την αμοιβάδα όταν κολυμπούν σε μολυσμένα νερά, όμως τα περισσότερα θύματα στο Πακιστάν δεν είχαν κολυμπήσει πρόσφατα, οπότε οι Αρχές διεξάγουν ελέγχους σε ύδατα από διάφορες περιοχές της πόλης Karachi.

Η φονική αμοιβάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Karachi, με 18 εκατομμύρια κατοίκους, το 2006.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διεξάγουν ενημερωτική εκστρατεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: a-pistefto.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου