Ετικέτες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πέρασε το άρθρο 2 για τις αποκρατικοποιήσεις


«Δεκτό» επί της αρχής έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.




Στο επίμαχο άρθρο 2, συνολικά 148 βουλευτές ψήφισαν ναι έναντι 139 που ψήφισαν όχι, ενώ 6 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. Κατά συνέπεια το άρθρο 2 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Μετά την έγκριση του άρθρου 2 του νομοσχεδίου με το οποίο καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλων κρατικών οργανισμών.




Η ψηφοφορία «θρίλερ», του νομοσχεδίου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς που απείλησαν την συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού.
Εντύπωση προκάλεσε η καθυστέρηση στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.




Η τροπολογία με αριθμό 38, που προέβλεπε την ένταξη ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ δεν έγινε δεκτή, αφού 143 βουλευτές ψήφισαν όχι έναντι 136 βουλευτών που ψήφισαν ναι και δεκατεσσάρων που δήλωσαν παρόντες.








Τελικώς δεν πέρασε και το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε ότι επί συνόλου 293 βουλευτών, 146 ψήφισαν «ναι, 121 βουλευτές είπαν «όχι» και 26 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. «Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία», είπε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Τραγάκης, άποψη που ανασκεύασε η Βουλή δυόμιση ώρες αργότερα αφού έγινε αντιληπτό ότι για να εγκριθεί το συγκεκριμένο άρθρο θα έπρεπε να έχει λάβει 147 ψήφους...








Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές.




Στο άρθρο 1:  «ΝΑΙ» 173, «ΟΧΙ» 120 βουλευτές. Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.




Στο άρθρο 2:  «ΝΑΙ» 148 βουλευτές, «ΟΧΙ» 139, «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν έξι βουλευτές. Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.




Στο άρθρο 3:  «ΝΑΙ» 156, «ΟΧΙ» 135 βουλευτές και δύο δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ». Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.




Στο άρθρο 4: «ΝΑΙ» 146 βουλευτές, «ΟΧΙ» 121, και 26 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. Το άρθρο δεν έγινε δεκτό (Αρχικώς είχε ανακοινωθεί λανθασμένα ότι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία).




Στο άρθρο 5: «ΝΑΙ» 158, «ΟΧΙ» 135 βουλευτές. Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.




Στο άρθρο 6: «ΝΑΙ» ψήφισαν 173 βουλευτές, έναντι 120 βουλευτών που επέλεξαν να πουν «ΟΧΙ». Το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.




Στην τροπολογία, συνολικά 136 βουλευτές επέλεξαν «ΝΑΙ», 143 είπαν «ΟΧΙ» και καταψήφισαν, 14 δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ». Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή.




Η στάση του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράστηκε από τον κ. Πάρη Κουκολόπουλο, εισηγητή του κόμματος για νομοσχέδιο ήταν «ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 4 και «ΟΧΙ» στην τροπολογία που εντάσσει ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ. Εκτός αυτής της γραμμής βγήκαν συνολικά 15 βουλευτές (Μ. Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Γ. Δριβελέγκας, Θ. Μωραϊτης, Απ. Κακλαμάνης, Λ. Γρηγοράκος, Μ. Κασσής Θ. Παραστατίδης, Κ. Σκανδαλίδης, Α. Χατζηοσμάν, Κ. Τριαντάφυλλος, Π. Δήμας, Μ. Χρυσοχοϊδης, Αν. Λοβέρδος, Αν. Γκερέκου, Δ. Κρεμμαστινός).




Ειδικότερα, 11 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και δεν ψήφισαν το 2ο άρθρο – το οποίο όπως είχε γράψει το protothema.gr αποτελούσε σημείο «ρωγμής» του κυβερνητικού συνασπισμού -. Πρόκειται για τους:




Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου