Ετικέτες

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Βγήκες; Ξενύχτησες; Μερικά απλά μυστικά για να πας στη δουλειά σαν να μη συνέβη τίποτα


Σίγουρα σου έχει τύχει! Σίγουρα! Βγήκες μια καθημερινή, ήπιες, ξενύχτησες και η επόμενη μέρα στη δουλειά δεν έβγαινε με τίποτα. Με τίποτα όμως; Διάβασε το παρακάτω κείμενο για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να μην σου ξανασυμβεί. 




Να σέρνεσαι στη δουλειά εννοώ, όχι να μην ξαναβγείς (μην τρελαθούμε!).




"Το βουητό στο κεφάλι, η κούραση και η... ελαφριά αδιαθεσία που νιώθεις σίγουρα θα επιδεινωθούν αν η διατροφή σου στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών και τα νεύρα σου κινδυνεύουν να γίνουν «τσατάλια»!" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Βιργινία Παπαεμμανουήλ. 




Breakfast at Tiffany's
Ξέρω πως δεν έχεις όρεξη να φας τίποτα! Το πιθανότερο είναι μάλιστα να σηκωθείς και ελαφρώς καθυστερημένη για τη δουλειά. "Θα κοιμηθείας αργά, θα σηκωθείς αργά"... Αν όμως θέλεις να βγάλεις τη μέρα στη δουλειά ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις το πιο πλούσιο πρωινό που ετοίμασες ποτέ. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βασικό βήμα για την «αποτοξίνωση» του οργανισμού και παράλληλα τα γαλακτοκομικά μπορούν να απαλύνουν τις ενοχλήσεις στο στομάχι που ακολουθούν κάποιες φορές μια νύχτα διασκέδασης!




"Το πρωινό γεύμα είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας και θα πρέπει να αντιστοιχεί σχεδόν στο 30% της ημερήσιας θερμιδικής σου πρόσληψης! Θα πρέπει λοιπόν να είναι ισορροπημένο, και επαρκές για να έχεις ενέργεια και να μπορέσεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τις καλύτερες προϋποθέσεις" εξηγεί η διαιτολόγος. 




Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Βιργινία Παπαεμμανουήλ σου δίνει μερικές επιλογές πρωινού για "ειδικές"¨περιπτώσεις: 




Choice no. 1: 1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά με πολύσπορο ψωμί, μαλακή μαργαρίνη και μέλι. 




Πώς θα σε βοηθήσει; Το γάλα θα σε ενυδατώσει άμεσα και μαζί με το πολύσπορο ψωμί και το μέλι είναι ένας έξυπνος συνδυασμός σύνθετων υδατανθράκων που θα σου παρέχουν άμεση ενέργεια και θα σε κρατήσουν χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.




Choice no. 2: 1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης ανάμεικτα με αποξηραμένα φρούτα.




Πώς θα σε βοηθήσει; Η επιλογή αυτή είναι μία «τονωτική ένεση» στον ταλαιπωρημένο σου οργανισμό περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών και σημαντικών βιταμινών και μετάλλων που δίνουν ενέργεια και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. 




Choice no. 3: 1 ποτήρι χυμό φρέσκων φρούτων μαζί με 1 βραστό αυγό, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και πολύσπορο ψωμί.




Πώς θα σε βοηθήσει; Ο χυμός παρέχει ενυδάτωση και πολλές απαραίτητες βιταμίνες, τις οποίες θα "αναζητήσει" ο οργανισμός όταν βρίσκεται σε κατάσταση στρες για να αντιμετωπίσει την υπερπαραγωγή ελευθέρων ριζών (οξειδωτικό στρες). Συνδυάζοντας το βραστό αυγό προσλαμβάνεις τις απαραίτητες πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να δώσεις στον οργανισμό σου ποικιλία και ισορροπία θρεπτικών συστατικών. 




Choice no. 4: 1 μπάρα δημτριακών και συσκευασμένο χυμός φρούτων χωρίς ζάχαρη (διάβασε προσεκτικά τα συστατικά). Μόλις φτάσεις στο γραφείο φρόντισε να παραγγείλειες ένα τοστ με πολύσπορο ψωμί, τυρί χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα με ελαιόλαδο και λαχανικά. 




Last Minute solution! Εντάξει όλοι το έχουμε πάθει... ήθελες πολύ, πάλεψες με το ξυπνητήρι σου αλλά δεν σηκώθηκες από το κρεβατάκι σου εγκαίρως. Μη σκας και υπάρχει λύση στο περίπτερο ή το super market για τη δουλειά. 




Για τη συνέχεια της ημέρας μείνε στον ίδιο... τόνο! Προτίμησε σαλάτες και άπαχο κρέας, πες όχι στο junk food και τα πολλά λιπαρά που θα ρίξουν τους ρυθμούς σου και θα σε νυστάξουν. Δοκίμασε επίσης μια μακαρονάδα με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και τυρί (ιδανικά ολικής άλεσης) ή μια πατατοσαλάτα με γιαούρτι.




Χθες έπινες ποτό; Σήμερα πίνουμε νερό!!!
Το αλκοόλ είναι ύπουλο... μπορεί να το απολαμβάνεις σε υγρή μορφή, όμως στο σώμα σου καταφέρνει το εντελώς αντίθετο. Σε αφυδατώνει, σε στεγνώνει... Για αυτό όλη την ημέρα ο στόχος είναι να μην αφήσεις καμιά ευκαιρία για νερό να πάει χαμένη. Άφθονο φρέσκο νερό, χυμοί φρούτων ή πράσινο τσάι πρέπει να βρίσκονται σε μόνιμη βάση σε απόσταση βολής. 




Πόσο νερό να πιεις πια; Άλλοι μιλούν για 8 ποτήρια νερό, άλλοι για 2 λίτρα νερό (που μάλλον παραπέμπει στην ίδια ποσότητα)! Πώς όμως θα βρεις την ιδανική για εσένα ποσότητα νερού μετά από μια μέρα κραιπάλης; Πιάσε το κομπιουτεράκι...




Βάρος (σε kg) X 40 = Καθημερινή ποσότητα νερού σε ml
Πολλαπλασίασε το βάρος σου με τον αριθμό 40. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι τα ακριβή ml νερού που πρέπει να καταναλώσεις εκείνη την ημέρα. Μην τρομάξεις από τον αριθμό. Φαντάσου πως 1000ml αντιστοιχούν σε 1 λίτρο! 




Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

Tlife.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου