Ετικέτες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Κασιδιάρης ζητεί αποφυλάκιση-αποκατάσταση του Ντερτιλή!


Υιοθετεί την άποψη του έγκλειστου χουντικού ότι η Πολιτεία του οφείλει συγγνώμη




Θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως γκάφα ολκής από πλευράς του «θερμόαιμου» χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη η ερώτηση που απηύθυνε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη για την «αποφυλάκιση του στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή», καθώς είναι γνωστό ότι ο έγκλειστος χουντικός αρνείται να ζητήσει την αποφυλάκισή του αποτρέποντας μάλιστα κατηγορηματικά τους ομοϊδεάτες του – νοσταλγούς της επταετίας που επιδίωξαν να τον βγάλουν από τον Κορυδαλλό λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (είναι 88 ετών) και του βεβαρημένου της υγείας του, όπως έπραξαν στο παρελθόν άλλοι χουντικοί. 




Είναι ενδεικτικό της στάσης του το γεγονός ότι ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Ρουπακιώτης πληροφορηθείς τον θάνατο του γιού του Ντερτιλή, έδωσε εντολή στον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού εάν ο ίδιος ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, εκείνος υπέβαλε προς την διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του υιού του! 




Παρά ταύτα, ο κ. Κασιδιάρης την ερώτησή του κατηγορεί την Πολιτεία ότι «παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο». Και σημειώνει: «Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη;».




«Στην προκείμενη περίπτωση προφανώς ΄΄πηγαίνουν περίπατο΄΄ τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας, όπως οι συγκυβερνώντες την αντιλαμβάνονται, σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις», καταλήγει ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής».




Η δολοφονία Μυρογιάννη




Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι είναι η δεύτερη «συμβολική» κίνηση της «Χρυσής Αυγής» το τελευταίο διάστημα μέσω της οποίας επιχειρείται να ενισχυθεί το φιλοχουντικό προφίλ της, με πρώτη την κίνηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κ. Χρ. Παππά να σηκώσει την σημαία της 21ης Απριλίου σε δημόσια εκδήλωση του κόμματος. 




Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο «υπερβάλλων ζήλος» του κ. Κασιδιάρη έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρυγμένες προθέσεις του έγκλειστου στρατηγού, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές εδώ και 38 χρόνια, αξιώνοντας από την «ιδιότυπη Ελληνική Δημοκρατία», όπως την αποκαλεί και την οποία ουδέποτε αναγνώρισε, να του ζητήσει συγγνώμη και να τον δικαιώσει για όσα του προσήψε καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον χτυπούσαν έξω από το Πολυτεχνείο, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973.




Στην δίκη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ο οδηγός του Αντώνης Αγριτέλης είχε καταθέσει: «Είδα τον Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μετά, σα να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: ΄΄Με παραδέχεσαι, ρε; Με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι΄΄». 




Ο αμετανόητος πρώην στρατηγός αρνείται ότι δολοφόνησε τον 20χρονο Μυρογιάννη και αμφισβητεί την κατάθεση του οδηγού του. Όπως αμφισβητεί και την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου. Πέρυσι, τον είχε επισκεφθεί στο κελί του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος «για να του σφίξει το χέρι», όπως είχε δηλώσει, σε ένδειξη θαυμασμού, καθώς ο Ντερτιλής «αρνείται να προδώσει τις αρχές του και τις ιδέες του και προτιμάει να τερματίσει την επίγεια ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού». 




Αρνείται κάθε απόπειρα αποφυλάκισής του




Πάντως, ο έγκλειστος χουντικός (ο τελευταίος εκ των απριλιανών που είναι στην φυλακή) στην προσπάθειά του να μην αποφυλακιστεί έχει αρνηθεί κάθε προσπάθεια που κατέβαλλαν οι «δικοί του». Έχει μάλιστα αποστείλει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιστολή, όταν ο δικηγόρος (και «υφυπουργός Τύπου» επί Μαρκεζίνη) κ. Σπ. Ζουρνατζής κατέθεσε σχετικό αίτημα, με την οποία δήλωνε πως δεν επιθυμεί την υφ’ όρων απόλυσή του εάν προηγουμένως …δεν επέλθει η δικαίωσή του εκ μέρους της Πολιτείας! 




Σε μια από τις σχετικές δηλώσεις του αναφέρει: «Δηλώ, ότι είς και μόνον τρόπος, υφίσταται εξόδου μου από τας φυλακάς. Εκείνος, από του να αιτήση συγγνώμην από εμέ επισήμως η Ελληνική Πολιτεία διά το διαπραχθέν, υπό ταύτης δικαστικόν εγκλημά κατ' εμού όπερ και απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν των αιώνων. Εν αντιθέτω περιπτώσει θα αποθάνω, εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν, ού μόνον ως στρατιώτης, αλλά και επαναστάτης εν τη πράξει»…




Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

tovima.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου