Ετικέτες

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Goldman Sachs: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει δραχμές

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατο για την Ελλάδα να εκδώσει ένα βιώσιμο νέο νόμισμα παρουσιάζει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Στην ανάλυση με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τυπώσει δραχμές», η Goldman Sachs επισημαίνει ότι εάν εισαχθεί ένα νέο ελληνικό νόμισμα, πιθανότατα αυτό θα έχει πολύ περιορισμένη μετατρεψιμότητα σε ευρώ εκτός Ελλάδας και θα ήταν απλά ένα μέσο εσωτερικών συναλλαγών.

«Αυτό δεν είναι μια λύση ισορροπίας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν δύσκολο να πεισθούν ακόμη και οι Έλληνες να κατέχουν δραχμές», σημειώνει η επενδυτική τράπεζα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση των διεθνών συναλλαγών και του εμπορίου στην Ελλάδα, να εκθέσει τη χώρα σε κινδύνους έναντι προσφυγών και να προκαλέσει μια σημαντική αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Αναφορικά με συμφωνία με την Ευρωζώνη, η Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι αποκαλύπτει μια λογική αντίδραση την ελληνική πλευρά και επαληθεύει το βασικό σενάριό της για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης.


Πηγή: newscity1.net

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου