Ετικέτες

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τα φρούτα που μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα στις γυναίκες



Όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ η καρδιά των γυναικών επωφελείται με την αυξημένη κατανάλωση μιας ομάδας χημικών ουσιών που υπάρχουν σε συγκεκριμένη ομάδα φρούτων.



Αυτά είναι οι φράουλες και τα μπλε μούρα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα και μαύρα σμέουρα, οι μαύρες και κόκκινες σταφίδες, τα κόκκινα σταφύλια και οι μελιτζάνες.

Μελετώντας επί 18 χρόνια 93.600 εθελόντριες, ηλικίας 25 έως 42 ετών κατά την έναρξη της μελέτης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες έτρωγαν τις περισσότερες ανθοκυανίνες είχαν κατά 32% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα έως το τέλος της μελέτης.

Οι ανθοκυανίνες είναι μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών οι οποίες προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα τους σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά.

Στην παρούσα μελέτη, όμως, η κύρια πηγή των ανθοκυανινών στη διατροφή των γυναικών ήταν οι φράουλες και τα μπλε μούρα.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση "Circulation" την οποία εκδίδει η "Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς", οι ερευνητές από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι ανθοκυανίνες πιθανώς δρουν καρδιοπροστατευτικά διαστέλλοντας τις αρτηρίες και εμποδίζοντας το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Παρακολούθησε όχι 1, ούτε 2, αλλά 37 διαφορετικά σεμινάρια με σημαντική έκπτωση, με την αγορά κουπονιού 37€

-> Μάθε να φτιάχνεις ιστοσελίδες(joomla) και e-shop(VirtueMart), μέσα από έναν κύκλο μαθημάτων, μόλις με 99€

-> Πακέτο για 4ήμερα ταξίδι στο Παρίσι, με πληρωμένα τα εισιτήρια μετ' επιστροφής και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, μόνο από 325€
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση μωβ μούρων με τον μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης, καθώς η υπέρταση είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα.

Από τις εθελόντριες της νέας μελέτης, 405 έπαθαν έμφραγμα έως την ολοκλήρωσή της. Ο μειωμένος κίνδυνος εμφράγματος σε όσες κατανάλωναν πολλές ανθοκυανίνες παρέμεινε αναλλοίωτος ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα, όπως η αρτηριακή πίεση, το σωματικό βάρος, το κάπνισμα, η φυσική δραστηριότητα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Τη μελέτη χρηματοδότησαν τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας των ΗΠΑ και το Ερευνητικό Συμβούλιο Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών της Βρετανίας.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: radar.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου