Ετικέτες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνει δίκτυο τουρκικής ένοπλης οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Ερευνά την ανάμειξη Κούρδων - Τι προκύπτει για τα όπλα που βρέθηκαν στο ταχύπλοο στη Χίο - Συσχετίζουν τα ευρήματα με έκρηξη στη Θεσσαλονίκη το 2011



Έρευνες σε κατοικία στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα αλλά και σε γραφεία τουρκικής οργανωσης στα Εξαρχεια πραγματοποιούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε ταχύπλοο σκάφος που έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών και είχε προορισμό τα τουρκικά παράλια. Εχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικά αρχεία κι έγγραφα. Συνεχή ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα έχει ο Πρωθυπουργός κ Αντ. Σαμαράς από τον υπουργό Δημόσιας Ταξης κ Νίκο Δενδια.

Στο σκάφος επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι καταζητούμενοι στη γειτονική χώρα για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις. Ο ένας από αυτούς είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου αλλά είχε απορριφθεί, Ένας από τους έλληνες συλληφθέντες είναι 22 ετών, σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και υποστήριξε ότι πήρε αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία. Εξω από το Λιμεναρχείο της Χίου προσήχθησαν και δύο ακόμη Ελληνες που κατόπτευαν τον χώρο και για τους οποίους εξετάζεται αν ήσαν συνεργοί των συλληφθέντων που επιχείρησαν να μεταφέρουν τον οπλισμό. Ερευνα πραγματοποιήθηκε και σε ενα ΙΧ με πινακίδες κυκλοφορίας από την Αθήνα στο οποοίο επέβαιναν οι δύο ύποπτοι.
Έρευνες πραγματοποιούνται επίσης σε κατοικίες σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από ενοπλη οργάνωση της γειτονικής χώρας -πιθανόν το Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DΗΚΡ-C) ή το PKK - προς την Τουρκία με σκοπό να πραγματοποιηθούν ένοπλες επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος, πιθανότατα στη Σμύρνη».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι «αν επαληθευθεί το σενάριο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις και κατηγορίες από την τουρκική και την αμερικανική πλευρά ότι υποβοηθά κούρδους εξτρεμιστές και ότι επιτρέπει εκπόρευση επιθέσεων προς την Τουρκία από το ελληνικό έδαφος». Ελληνες αξιωματούχοι υπενθύμιζαν τις καταγγελίες -προ δύο μηνών- για "παρανομη συλληψη από την ΕΛΑΣ στην Αθήνα και μεταφορά Τούρκου πρόσφυγα , υπόπτου για συμμετοχή σε τουρκική ενοπλη οργανωση ο οποίος βρεθηκε σε φυλακές της Κωνσταντινούπολης". Οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστηριζαν ότι αυτή η υπόθεση της "εξαφανισης" του υπόπτου "είναι δειγμα των κινήσεων "καλής θέλησης" που εκανε η ελληνική πλευρα λόγω των πιέσεων που ασκούντο από την τουρκική πλευρα..."

Ας σημειωθεί ότι μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τεσσάρες χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός εκρηκτικών μηχανισμών και σφαιρών.Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν την προέλευση του οπλισμού ενω ερευνα έχει ξεκινήσει κι από στρατιωτικές υπηρεσίες για περίπτωση κλοπής τους από ελληνικό στρατόπεδο. Χωρίς όμως μέχρι τώρα να επαληθευθεί αυτό το σενάριο...


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Η έκρηξη στην Τριανδρία

Σημειώνεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2011 είχε σκοτωθεί ένας 32χρονος Κούρδος σε έκρηξη χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη. Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν τότε και πάλι αντιαρματικά, πολυβόλα, εννέα χειροβομβίδες, άλλες εκρηκτικές ύλες και άλλος οπλισμός. Στη συνέχεια υπήρξαν και άλλες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε κουρδική οργάνωση η οποία προετοίμαζε πιθανόν επιθέσεις σε ελληνικό και τουρκικό έδαφος. Τότε η εκρηξη αυτή είχε αποδοθεί στην DΗΚΡ-C η οποία μάλιστα είχε εκδώσει προκήρυξη που αναφερόταν σε συνεχιση της δρασης της. Τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες στις Οινούσσες σχετίζονται με την υπόθεση της εκρηξης του 2011 στην Θεσαλονίκη και το δίκτυο της τουρκικής ενοπλης οργανωσης

Προσφάτως είχαν υπάρξει αναφορές στον τουρκικό Τύπο για συσχετισμό επιθέσεων κούρδων εξτρεμιστών στην Τουρκία με τον χώρο κράτησης λαθρομεταναστών στο Λαύριο.

Αναφέρεται επιπλέον ότι την περίοδο 1996-98 οι τουρκικές Αρχές είχαν κατηγορήσει τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ότι προχωρούν σε εκπαίδευση κούρδων εξτρεμιστών σε περιοχή της Ευβοίας προκειμένου να προχωρούν σε αιματηρές επιχειρήσεις σε τουρκικό έδαφος.

Οι καταγγελίες αυτές αυξήθηκαν μετά τον εντοπισμό στην περιοχή της Δροσιάς στην Αθήνα ενός μυστηριώδους Κούρδου, του Σέιντο Χαζάρ, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε αυτήν την «εκπαίδευσή» του από στελέχη της ΕΥΠ και από ιδιώτες!

Τέλος, από σειρά ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προκύψει, κυρίως τη δεκαετία του 1980, σχέσεις ελληνικών ένοπλων οργανώσεων (17Ν, Αντικρατική Πάλη) με την τουρκική οργάνωση Dev Sol , διαδοχος της οποίας θεωρείται η DΗΚΡ-C.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: tovima.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου