Ετικέτες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ιαπωνία: Το «θρίλερ» της Φουκουσίμα συνεχίζεται



Περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν πρόσφατα ενώ υπάρχει ενδεχόμενο και για περαιτέρω διαρροές



Περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν πρόσφατα από δεξαμενή αποθήκευσης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο και για περαιτέρω διαρροές.
Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή της Ιαπωνίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού από το επίπεδο 1 στο 3 της διεθνούς κλίμακας πυρηνικών συμβάντων, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται σε πιο κρίσιμη κατάσταση απ' ότι το 2011.
Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ όσο παραδέχεται η ιαπωνική κυβέρνηση. Ανησυχούν για τις τεράστιες ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων και πλέον φυλάσσονται στο χώρο του πυρηνικού σταθμού. «Υπάρχουν διαρροές παντού, όχι μόνο από τις δεξαμενές, οι οποίες δεν είναι μετρήσιμες. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ότι θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε», είπε ο Μάικλ Σνάιντερ, ειδικός σε θέματα πυρηνικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με τα επίπεδα ραδιενέργειας. Επιπλέον, αρκετοί επιστήμονες επισημαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι δεξαμενές σε περίπτωση σεισμού.
Ο εκπρόσωπος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής της Ιαπωνίας, Σουνίτσι Τανάκα, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Σνάιντερ, λέγοντας ότι υπάρχει φόβος για περαιτέρω διαρροές. «Εικάζουμε ότι αυτό που συνέβη θα επαναληφθεί και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε ο Τανάκα.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των υπόγειων υδάτων που εισέρχονται στα υπόγεια του πυρηνικού σταθμού από τους κοντινούς λόφους. Το νερό αυτό αναμειγνύεται με το ραδιενεργό νερό που βρίσκεται εκεί και στη συνέχεια καταλήγει στη θάλασσα, παρά τις προσπάθειες της Tokyo Electric Power (Tepco) να περιορίσει τις διαρροές. «Ανησυχούμε κυρίως μήπως ισότοπα όπως το στρόντιο 90, περάσουν στα υπόγεια ύδατα και από εκεί στους ωκεανούς, όπου συσσωρεύονται σε θαλάσσιους οργανισμούς», δήλωσε ο δρ. Κεν Μπουσελέρ, ερευνητής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole που μελέτησε δείγματα των υδάτων της περιοχής.
Ανησυχία προκαλούν και οι ράβδοι πυρηνικών αποβλήτων που έχουν ψυχθεί και αποθηκευτεί σε δεξαμενές νερού στον πυρηνικό σταθμό, οι οποίες περιέχουν περισσότερο καίσιο απ' ότι είχε απελευθερωθεί με την έκρηξη του Τσέρνομπιλ. «Δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν υπάρχει κάποια ρωγμή στις δεξαμενές αυτές. Αν παρεισφρήσει θαλασσινό νερό, αυτές οι ράβδοι από χάλυβα και ατσάλι θα διαβρωθούν. Τότε οι τοίχοι θα εκραγούν. Αλλά δεν μπορείς να πλησιάσεις για να δεις αν όντως υπάρχουν ρωγμές», τόνισε ο Σνάιντερ.
Σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο πρώην πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελβετία, Μιτσουέι Μουράτα αναφέρει ότι τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Tepco δεν είναι αξιόπιστα και επισημαίνει την άγνοια του κόσμου τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με την κατάσταση στη Φουκουσίμα.


Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: tovima.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου