Ετικέτες

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Υγραέριο κίνησης αντί για βενζίνη και πετρέλαιο.Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε και να μάθετε!

Πλεονεκτήματα L.P.G.(κίνηση με υγραέριο)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Λόγω του οτι όλες μας οι συσκευές καθως και όλα τα ανταλλακτικα / εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε κατα την εγκατάσταση / μετατροπή του οχήματος σας καλύπτονται απο τους πιο αυστηρούς κανονισμούς ελέγχου και ασφαλούς λειτουργίας ISO δίνει σε εσας την ασφάλεια της καθημερινής χρήσης του οχήματος σας, και σε εμάς την εμπιστοσύνη ώστε να σας παρέχουμε εγγύηση 1 (ενός) έτους για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και σας καλύπτει τόσο το κόστος των ανταλλακτικών, όσο και απο το κόστος της εργασίας μας. Απο τεχνικής πλευράς τα συστήματα μας είναι τόσο ασφαλή ώστε ακόμα και σε μια διακοπή της παροχής του ρεύματος, υπάρχουν 2 ηλεκτροβαλβίδες που κλείνουν αυτόματα την παροχή καυσίμου.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σίγουρα το πιο μεγάλο πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης είναι το κόστος χρήσης σε σχέση με τα υγρά καύσίμα. Ενδεικτικά, η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται στο εντυπωσιακό 50%, ενω σε σχέση με το Diesel η μειωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 45%. Επίσης το μικρό κόστος εγκατάστασης σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορη απόσβεση ανάλογα βέβαια και με την χρήση.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ SERVICE
Λόγω της καθαρότητας του καυσίμου, δεν υπάρχουν κατάλοιπα κάυσης με αποτέλεσμα το λιπαντικό του κινητήρα, τα φίλτρα καυσίμου, τα μπουζί κλπ, να θέλουν αλλαγή σε μικρότερη συχνότητα απο οτι προβλέπεται με την βενζίνη. Επίσης πολύ μικρότερη είναι και η φθορά του καταλύτη (λόγω καθαρότητας καυσίμου και λιγότερων ρύπων).

ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Ένα άλλο πλεονέκτημα της καθαρότητας του LPG σαν καύσιμο, είναι και η μακροζωϊα του κινητήρα που οφείλεται σε καθαρότερη καύση που έχει σαν συνέπεια την μικρότερη φθορά των τριβόμενων επιφανειών του κινητήρα. Απο μαρτυρίες οδηγών ΤΑΧΙ που χρησιμοποιούν κατα κόρον το LPG σαν καύσιμο, η διάρκεια ζωής ενος βενζινοκινητήρα που
έχει μετατραπέι για χρήση με LPG ξεπερνάει τα 800.000km πρωτού αυτός χρειαστεί γενική
επισκευή.

ΙΣΧΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Η ισχύς του κινητήρα είναι παρόμοια με της βενζίνης διότι το υγραέριο περιέχει περισσότερα οκτάνια απο την βενζίνη (περίπου 110).
Έπισης λόγω του οτι η έγχυση του LPG γίνεται απο με ηλεκτρονικούς ψεκαστήρες ελεγχόμενους απο ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κινητήρα σαν αυτός να δούλευε με το συνηθισμένο του καύσιμο.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ
Λόγω του ότι το αυτοκίνητο εχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δυο καύσιμα αυξάνει την απόσταση που μπορεί να διανύσει το όχημα χωρίς ανεφοδιασμό (σχεδόν διπλασιάζεται). Η μετάπτωση απο το ένα κάυσιμο στο άλλο γίνεται αυτόματα (αλλα και κατα βούλησιν) δηλαδή οταν τελειώσει το υγραέριο γυρνάει αυτόματα στη βενζίνη και το αντίστροφο.


Ερωτήσεις

Πόσες μέρες διαρκεί η εγκατάσταση;
H εγκατάσταση διαρκεί 1-2 μέρες ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση του συστήματος;
Η εγκατάσταση κυμένεται από 800 ευρώ έως 2200 ευρώ. Ανάλογα τον κάθε κινητήρα, πόσους κυλίνδρους έχει κλπ.

Τί χωρητικότητα σε λίτρα μπορεί να έχει η δεξαμενή του υγραερίου;
Υπάρχουν διαθέσιμες δεξαμενές από 35 έως 110 λίτρα.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη υγραερίου κίνησης, όπως στην βενζίνη, μπορεί να νοθευτεί;
Το υγραέριο κίνησης είναι ενός είδους. Είναι 108 οκτανίων και παραμένει ανώθευτο γιατί ειναι αέριο καύσιμο.

Τι διαφορά έχει στην κατανάλωση;
Διαφορά δεν υπάρχει στην κατανάλωση γίνεται ίδια με της βενζίνης στο κάθε όχημα. Η διαφορά προέρχεται καθαρά από την διαφορά τιμής του υγραερίου.

Είναι αλήθεια ότι η μηχανή ξερένεται;
Οχι, κάθε άλλο. Επειδή το υγραέριο είναι ξερό καύσιμο όπως είναι η βενζίνη, δεν ισχύει αυτή η φήμη.

Τι συντήρηση χρειάζεται να κάνουμε;
Στα πρώτα 1.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση ένας τυπικός έλεγχος και κάθε 25.000χλμ. επιθεώρηση του συστήματος αερίου και αλλαγή ενός φίλτρου υγραερίου.

Πώς θα γίνεται η αλλαγή του καυσίμου;
To σύστημα ξεκινάει με βενζίνη για ένα λεπτό περίπου και γίνεται η αλλαγή σε υγραέριο αυτόματα όταν ζεσταθεί ο κινητήρας.

Τι θα συμβεί αν τελειώσει το υγραέριο εν κινήσει;
Σε τέτοια περίπτωση το σύστημα θα γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη χωρίς να σβήσει ο κινητήρας, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Τι διαφορά έχει στην τροφοδοσία καύσιμου στον κινητήρα σε σχέση με την βενζίνη;
Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος δεν διαφέρει κατα πολύ απο τον εργοστασιακό τρόπο τροφοδοσίας καύσιμου,απλά γίνεται και ελέγχεται απο διαφορετικές μονάδες.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Συγκεκριμένα η γενική αρχή λειτουργίας του συστήματος έχει ως εξής:
Το υγραέριο φεύγει σε υγρή μορφή απο την φιάλη σε πίεση περίπου 3.5bar, και πηγαίνει στον υποβιβαστή (reducer) οπού μετατρέπεται σε αέριο μέσω πτώσης πίεσης και μέσω του διανομέα στέλνεται στους ψεκαστήρες (injectors) οι οποίοι ελέγχονται απο τον εγκέφαλο του συστήματος. Ο εγκέφαλος που τοποθετείται σε σειρά με τον εργοστασιακό, στην ουσία “διαβάζει” τους χάρτες καυσίμου και στέλνει το αντίστοιχο μείγμα.

Πόσο ασφαλές είναι το σύστημα υγραερίου για το όχημα μου;
Υπάρχει μια αντίληψη θύματα της οποίας είμαστε αρκετοί, είναι πως το υγραέριο δεν είναι ασφαλές. Ότι σε περίπτωση σύγκρουσης είναι δυνατή η πρόκληση έκρηξης με καταστροφικές συνέπειες. Κάθε άλλο! Το υγραέριο είναι απόλυτα ασφαλές. Ασφαλέστερο ακόμα και από την βενζίνη. Οι δεξαμενές υγραερίου, σύμφωνα με Crash Tests, αντέχουν σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις από αυτές που υφίσταται ένα όχημα κατά την διάρκεια ακόμα και της πιο δυνατής σύγκρουσης. Διαθέτουν, επιπλέον, ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης που δεν επιτρέπει την διάρρηξη της δεξαμενής. Τέλος έχουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής καυσίμου σε περίπτωση απώλειας πίεσης ή έλλειψής του. Τα βενζινοκίνητα οχήματα δεν διαθέτουν τέτοιου είδους αυτοματισμό.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εμπρησμό οχημάτων που χρησιμοποιούν:
1)Βενζίνη 2)Καλη εγκατάσταση Υγραερίου 3)Κακή εγκατάσταση υγραερίου
To τεστ το κανει η Πυροσβεστική της Βρετανίας



Σε τι αλλο εκτός ΙΧ μπορώ να κάνω χρήση της υγραεριοκίνησης;
Μπορείτε σε γεννήτριες (βενζινης-κυροζήνης), σε Clark και άλλα..
Από τι απαρτίζεται ένα σύστημα υγραερίου;
Ένα σύστημα υγραερίου απαρτίζεται από τα εξής τμήματα:
Μπέκ ψεκασμού
Πρεσοστάτης
Παράλληλος εγκέφαλος
Φίλτρο αέριας φάσης
Πλεξούδα καλωδίωσης
Αυτόνομο διαγνωστικό σύστημα
Τάπα ανεφοδιασμού
Δεξαμενή υγραερίου (είτε μπουκάλα, είτε σε σχήμα ρεζέρβας) της οποίας η χωρητικότητα ποικοίλει
Κουμπί εναλλαγής καυσίμου και ένδειξη στάθμης

Από πού γεμίζει η δεξαμενή του υγραερίου;
Η δεξαμενή γεμίζει μέσω της τάπας ανεφοδιασμού η οποία τοποθετείτε στον πίσω προφυλακτήρα στο σημείο που είναι πιο εξυπηρετικό ανάλογα με την εγκατάσταση (είτε δεξιά του προφυλακτήρα, είτε αριστερά).

Τι δεξαμενή υγραερίου μπορώ να βάλω στο όχημα μου;
Οι δεξαμενές είναι 2 ειδών. Είναι η δεξαμενή σε σχήμα κυλινδρικό η οποία τοποθετείτε στο πορτπαγκαζ και η δεξαμενή σε σχήμα ρεζέρβας η οποία τοποθετείται στην θέση για την βοηθητική ρεζέρβα του αυτοκινήτου. Σε μερικά οχήματα η δεξαμενή μπορεί να μπεί και κάτω απο το αυτοκίνητο. Ανάλογα με τι εξυπηρέτηση θέλει ο καθένας τοποθετείτε και η ανάλογη δεξαμενή. Οι δεξαμενές είναι διάφορων χωρητικοτήτων.

Τι γίνεται σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου μου;
Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να αφαιρέσουμε ολη την εγκατάσταση του υγραεριου από το παλιό σας αυτοκίνητο και να την βάλουμε στο νέο σας αυτοκίνητο, φυσικα με μόνο κόστος την εργασία που κυμένεται από 300-500 ευρώ, μαζί με κάποια μικροανταλλακτικά που θα χρειαστούν.

Διαθέτουν όλα τα πρατήρια υγραέριο;
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την λίστα με τα πρατήρια ανα την Ελλάδα.

Που αλλού στον πλανήτη χρησιμοποιούν υγραέριο;
Η χρήση του υγραερίου για την κίνηση οχημάτων αποκτά αυξανόμενη υποστήριξη, ως καύσιμο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το υγραέριο είναι το πιο σημαντικό και αποδεκτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτοκινήτου.

Στατιστικά:
Ιταλία: 1 εκατομμυρία οχήματα κινούνται με υγραέριο
Βιέννη,Αυστρία: 400 λεωφορεία με υγραεριοκίνηση
Κοπεγχάγη,Δανία: 200 λεωφορεία με υγραεριοκίνηση
Αυστραλία: 500.000 οχήματα με υγραεριοκίνηση
Ηνωμένο Βασίλειο: 40.000 οχήματα με υγραεριοκίνηση
Ιαπωνία: το 90% των ταξί λειτουργούν με υγραέριο

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: ygraeriostinkinisi.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου