Ετικέτες

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τηλεφωνικές απάτες για το ηλεκτρικό ρεύμα με προπληρωμένες κάρτες...

Οι τηλεφωνικές απάτες είναι επιτυχημένες, διότι οι επιτιθέμενοι ξέρουν πώς να προσποιούνται, ώστε να ξεγελούν το θύμα και να τους δείχνει εμπιστοσύνη. Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί ότι οι απατεώνες προσπαθούν να μιμηθούν υπαλλήλους από την Ηλεκτρική Εταιρεία προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα μέσω εκβιασμού.


Το σενάριο είναι απλό και ακολουθεί ένα γνωστό και παλιό σχέδιο. Επικοινωνία με το ενδεχόμενο θύμα, παρουσίαση μιας κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, και η λύση του να δώσει χρήματα το θύμα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, όποια και αν είναι η φύση του.

Σύμφωνα με τα τελευταία πορίσματα, οι απατεώνες χρησιμοποιούν απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ως μέσο για να ξεγελάσουν το θύμα και να κάνουν τις τηλεφωνικές απάτες τους. Ο απατεώνας υποδύεται τον αντιπρόσωπο της Ηλεκτρικής Εταιρείας και απειλεί να κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Ωστόσο, παρουσιάζει με μια λύση, η οποία συνίσταται στο να κάνει την πληρωμή από το τηλέφωνο, δίνοντας στον υποτιθέμενο αντιπρόσωπο τον κωδικό μιας προπληρωμένης κάρτας.

Οι απατεώνες προτείνουν στο θύμα να αγοράσει μια τέτοια κάρτα και να το καλέσουν μέσα σε λίγα λεπτά για να τους δώσει τον κωδικό και να πληρώσει για τον λογαριασμό. Επαναλαμβάνει μάλιστα την απειλή να κόψει το ρεύμα, σε άρνηση του θύματος να ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι προπληρωμένες κάρτες ή τα κουπόνια δεν είναι φυσικά μέθοδος πληρωμής αποδεκτή από επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες σχετικά με εκπρόθεσμους λογαριασμούς. Ωστόσο, ένας νόμιμος εκπρόσωπος, θα προτείνει συμβατικές μεθόδους μεταφοράς χρημάτων, συνήθως μέσω των τραπεζών.

Σε περίπτωση που δεχτεί κάποιος ένα τέτοιο τηλεφώνημα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με την εταιρεία κοινής ωφέλειας, ώστε να εξακριβώσει αν πρόκειται για μια ακόμη από τις πολλές τηλεφωνικές απάτες που γίνονται.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου