Ετικέτες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πέφτουν-πέφτουν οι αποδόσεις των προθεσμιακών - Δείτε τι θα βρείτε



Μπορεί η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να μην έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στο άνοιγμα της στρόφιγγας ώστε να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στην αγορά, τα επιτόκια όμως των προθεσμιακών επιτοκίων τα έχει ρίξει σημαντικά. Πλέον θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε μικτή απόδοση άνω του...



…3% κάτι που σημαίνει ότι στα χέρια σας θα καταλήξουν το πολύ 2-2,5 ευρώ στα 100. Μην ξεχνάτε. Το «χτύπημα» που έχουν υποστεί οι καταθέτες το τελευταίο διάστημα είναι τριπλό:
1. Πέφτουν συνεχώς τα ονομαστικά επιτόκια. Αυτά που θα δείτε στο σημερινό ρεπορτάζ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και αύριο καθώς μέχρι και τρόικα πιέζει για γρήγορη αποκλιμάκωση.
2. Οι τόκοι πλέον φορολογούνται με 15% και όχι με 10% όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι.
3. Επί των τόκων επιβάλλεται από φέτος και εισφορά αλληλεγγύης. Ο συντελεστής της κυμαίνεται από 1 % έως 4% ενώ στην περίπτωση που με την προσθήκη των τόκων στα συνολικά φορολογητέα εισοδήματα αλλάξει και το κλιμάκιο, τότε μπορεί να αλλάξει και συντελεστής με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμη και όλοι οι τόκοι


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Πώς λοιπόν διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στην αγορά; Αν κάποιος έχει ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ, πολύ γρήγορα θα βρει μικτή απόδοση άνω του 3%. Πρακτικά, μόνο η AtticaBankπροσφέρει μεικτές αποδόσεις από 3,10 έως 3,3% ανάλογα και με τη διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης. Θα πρέπει κάποιος να έχει πολύ περισσότερα χρήματα της τάξεως των 100.000 ευρώ για να έχει μεγαλύτερη άνεση να ζητήσει το επιτόκιο του 3%. Μεταξύ των τραπεζών που εξακολουθούν να το προσφέρουν, είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank, ToΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο και φυσικά η Attica.
Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η τάση θα παραμείνει πτωτική καθώς ασκούνται πιέσεις ώστε τα επιτόκια της Ελλάδας να διαμορφωθούν κοντά στα επίπεδα της Πορτογαλίας, δηλαδή κοντά στο 2%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σας συμφέρει και τώρα να «κλειδώσετε» τα χρήματά σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να προλάβετε την επόμενη πτώση των επιτοκίων. Βέβαια, οι τράπεζες έχουν ήδη προβλέψει ότι αρκετοί θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και αρνούνται από τώρα να δώσουν μεγάλα επιτόκια στις καταθέσεις 12μηνης διάρκειας. Τι θα βρείτε; Αποδόσεις οι οποίοι κυμαίνονται από 2,65 έως 3,4% (μεικτό) ανάλογα με την τράπεζα.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: fpress.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου