Ετικέτες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ελληνίδα βασίλισσα των hedge funds και το hi tech ιστιοφόρο της



Η Ελενα Αμβροσιάδου, η Ελληνίδα βασίλισσα των hedge funds, που έχει καταφέρει να επικρατήσει με την εταιρεία της, την IKOS, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός των χρηματαγορών, είναι μια γυναίκα που κρατάει χαμηλό προφίλ.



Είναι γνωστό πως η δουλειά της στις επενδύσεις είναι να χρησιμοποιεί την πιο καινοτόμα τεχνολογία, αυτό δηλαδή που σηματοδοτεί και το «Γεράκι της Μάλτας», ένα από τα πιο σπάνια και σύγχρονα ιστιοφόρα του κόσμου. Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου η Ελενα Αμβροσιάδου με μια επίλεκτη ομάδα συνεργατών της το απέκτησε καταβάλλοντας 60 εκατ. δολάρια στον Αμερικανό Τομ Πέρκινς.
Πριν από λίγες ημέρες, το «Γεράκι της Μάλτας» κέρδισε το βραβείο «Baccarat Superyacht World Trophy» από το περιοδικού Superyacht World. Η επίσημη εκδήλωση για το βραβείο έγινε στο Μονακό, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκθεσης γιοτ, Monaco Yacht Show. Το βραβείο, παρέλαβε η ίδια η Έλενα Αμβροσιάδου.
ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ
Το σκάφος με τα τρία κατάρτια που αγγίζουν το ύψος 20όροφου κτιρίου και το εμβληματικό μαύρο γεράκι πάνω στα πανιά του γίνεται αντικείμενο θαυμασμού.
Το σκάφος διαθέτει τεχνολογία Dyna Ring.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός των άλλων προσφέρει στα ιστία ανθεκτικότητα, ανταποκρίνεται γρήγορα στις εναλλαγές του ανέμου, ενώ ο χειρισμός τους γίνεται ηλεκτρονικά και όχι χειροκίνητα και γι' αυτό χρειάζεται έναν μόνο καπετάνιο. Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων δημιουργώντας ελάχιστο κύμα και έτσι δεν έχει κραδασμούς και θόρυβο. Η ίδια η κυρία Αμβροσιάδου σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε εξηγήσει πως το Falcon, όπως η ίδια το αποκαλεί, συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την ομορφιά ενώ δημιουργεί ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.
Το εξωτερικό μέρος του σκάφους έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και φινιρισμένες επιφάνειες, ενώ όταν ανοίξουν τα πανιά του θυμίζει τα ιστιοφόρα που διέσχιζαν τους ωκεανούς στα τέλη του 19ου αιώνα.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, με ένα αίθριο που κόβει την ανάσα. Σε αυτό ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.


συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ
Σχεδόν παντού στο σκάφος υπάρχει φυσικό φως. Στο κεντρικό του σαλόνι εκτίθεται πιστό αντίγραφο του έργου του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες».
Το «Γεράκι της Μάλτας» διαθέτει γυμναστήριο, home cinema, τζετ σκι, ενώ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του είχε φροντίσει να το εξοπλίσει και με ένα μικρό υποβρύχιο. Όσο για την πλοήγησή του, έχει τη δυνατότητα άνετων υπερατλαντικών ταξιδιών. Πριν από ένα χρόνο ταξίδεψε στην Ταϊτή και στα Γκαλαπάγκος, ενώ έχει πάρει και πολλά βραβεία σε διεθνείς αγώνες.


Το «Γεράκι της Μάλτας» διατίθεται προς ενοικίαση έναντι 400.000 ευρώ την εβδομάδα. Πριν από δυο χρόνια είχε φιλοξενηθεί εκεί ο Τομ Χανκς με μεγάλη παρέα Ελλήνων, ενώ πέρυσι είχαν ταξιδέψει με αυτό επιχειρηματίες από τη Νορβηγία και την Τουρκία. Τώρα το Maltese Falcon είναι διαθέσιμο για ναύλωση στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Ασία και την Πολυνησία.
ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ
Συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο 50 ισχυρών γυναικών στη διαχείριση hedge funds για το 2010 και το 2011, ενώ κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις και στη λίστα των Financial News με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες της οικονομίας στην Ευρώπη. Η Έλενα Αμβροσιάδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα της ως Χημικός Μηχανικός. Σε ηλικία 27 ετών γίνεται η νεότερη senior executive στην BP. Το 1993 ιδρύει την IKOS (ΟΙΚΟΣ). Τα κέρδη συσσωρεύονται και το 2004 το εισόδημά της αγγίζει τα 16 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Το όνομά της συζητήθηκε όταν αγόρασε το «Γεράκι της Μάλτας». Ήταν τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ για ιστιοφόρο.


Η Ελενα Αμβροσιάδου έχει να επιδείξει πλούσια φιλανθρωπική δράση, υποστηρίζοντας σε μόνιμη βάση την ARK (Absolute Return for Kids) την Oxford Philomusica Orchestra, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αντικαρκινική Εταιρεία στην Κύπρο, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, ενώ κάλυψε οικονομικά την αποστολή των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Αϊτή, όπου και πέτυχαν τον απεγκλωβισμό ενός 24χρονου που ήταν θαμμένος επί 11 ημέρες στα χαλάσματα. Όσο για την άποψή της περί φιλανθρωπίας, η απάντησή της είναι σαφής.

«Φιλανθρωπία δεν είναι μόνον τα χρήματα. Είναι ο χρόνος και η προσπάθεια ενός ανθρώπου να συμβάλει σε κάτι και να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο». Για αυτόν τον λόγο έδωσε πολλές φορές το Γεράκι της Μάλτας για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της όπως η διάσημη μεγάλη κυρία των Hedge Funds Hegerued με τους φίλους της και ο διάσημος γκαλερίστας Gaggosian.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: fpress.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου