Ετικέτες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μην τους βάζετε ιδέες: Το αεροδρόμιο της Βενεζουέλας φορολογεί τον αέρα που αναπνέεις!!

Ο μεγαλύτερος διεθνής αερολιμένας της Βενεζουέλας αποφάσισε να θεσμοθετήσει "φόρο αναπνοής". Καταιγισμός αντιδράσεων




Ναύλα, φόρος Δημοσίου, επίναυλος καυσίμων, βάρος αποσκευών και πάει λέγοντας. Έχουμε συνηθίσει σε διάφορα τέλη αεροδρομίου που διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Το θέμα είναι πως το "Maiquetia International Airport" στο Καράκας της Βενεζουέλας το πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Το τερμάτισε μάλλον.
Οι άνθρωποι που θέλουν να πετάξουν από τον μεγαλύτερο διεθνή αερολιμένα της Βενεζουέλας πρέπει να πληρώνουν 127 bolivars (20 δολάρια περίπου) ανά πτήση, για τον αέρα που αναπνέουν.
Ναι, ακριβώς όπως διαβάσατε.
Η πράξη δικαιολογείται στη λογική του ότι πρέπει να καλυφθεί το κόστος ενός προσφάτως εγκατεστημένου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίσει το σύστημα κλιματισμού του κτιρίου.
Το Δελτίο Τύπου του αεροδρομίου που δημοσιεύεται από το BBC αναφέρει πως το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από αεροδρόμιο στη Λατινική Αμερική και πέραν της αποδοτικότητας του και της αποτελεσματικότητας του, είναι και ιδιαιτέρως ακριβό.
"Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την υγεία των επιβατών μας αλλά και να απολυμάνουμε καλά το κτίριο, "αρωματίζοντας" το παράλληλα", αναφέρουν οι υπεύθυνοι.


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας με ένα κλικ σε κάποια διαφήμισή μας...
Ωστόσο η οικονομική κρίση που πλήττει την Βενεζουέλα, έχει κάνει τους πολίτες της να εξαγριωθούν με την απόφαση αυτή. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, σχολιάζουν την κίνηση της φορολόγησης του αέρα με χιούμορ.
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός της χώρας, Daniel Martínez, έγραψε στο Twitter:
"Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει όλο αυτό με το όζον του Maiquetia; Οι τουαλέτες του δεν έχουν νερό, τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα, αδέσποτα σκυλιά περιφέρονται μέσα στον αερολιμένα, αλλά ωστόσο θέλουμε να έχουμε καθαρισμό των κλιματιστικών με όζον;".
"Σε λίγο θα μας φορολογούν και για τα δακρυγόνα που μας ρίχνουν", γράφει άλλος πολίτης της Βενεζουέλας.
Το site της χώρας, El Chiguire Bipolar δημοσίευσε την είδηση με τίτλο:
"Το Maiquetia Airport χρησιμοποιεί ρομπότ που σας γυρίζουν ανάποδα για να σας παίρνουν τα λεφτά σας".

Οι περισσότεροι πάντως κάτοικοι της Βενεζουέλας πιστεύουν ότι το μέτρο θα αποτελέσει ακόμα μια προσοδοφόρα πηγή διαφθοράς ενώ πολλοί σχολιάζουν ότι το αεροδρόμιο οδεύει προς χρεοκοπία.





Πηγή: news247.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου