Ετικέτες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα;

Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο είναι μερικοί από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων κι απ’ ό,τι φαίνεται… πολλοί ετοιμάζονται να ζήσουν Χριστούγεννα στο εξωτερικό.




Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, κορυφαίος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί το Λονδίνο. Οι κλασσικοί Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν την θέση τους στην αρχική πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013, καθώς η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη βρίσκονται φέτος πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Από τις συνολικές κρατήσεις διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 2ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 40.8% των επιβατών επέλεξε να ταξιδέψει με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς την συγκεκριμένη περίοδο.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων σε σύγκριση με το 2013 εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και -3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371€ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142€.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και 48% άνδρες.

Πηγή: clickatlife.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου