Ετικέτες

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Σάλος στην αμερικανική ομογένεια από το ριάλιτι «Growing Up Greek»

Είναι δυσφήμιση ή απλή σάτιρα; Μια εξευτελιστική προσέγγιση ή μία παρουσίαση της πραγματικότητας; Όπως και να ‘χει, φωτιές έχει ανάψει στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής το ριάλιτι του MTV για τη ζωή των Ελληνοαμερικανών στο Τάρπον Σπρινγκς, «Growing Up Greek».


Είναι δυσφήμιση ή απλή σάτιρα; Μια εξευτελιστική προσέγγιση ή μία παρουσίαση της πραγματικότητας; Όπως και να ‘χει, φωτιές έχει ανάψει στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής το ριάλιτι του MTV για τη ζωή των Ελληνοαμερικανών στο Τάρπον Σπρινγκς, «Growing Up Greek». Πολλοί ομογενείς κατηγορούν το σόου ότι προβάλλει μια ρηχή, λαϊκιστική και ρατσιστική πλευρά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Οι ομογενείς έχουν αρχίσει ήδη την συγκέντρωση υπογραφών για την διακοπή του σόου. Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι δείχνει την πλευρά της ελληνικής διασποράς της Αμερικής και παροτρύνει το κοινό να το δει.

Το σενάριο ακολουθεί τις ζωές μιας ομάδας νεαρών ελληνικής καταγωγής, περίπου 20 ετών, στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει ελληνική διασκέδαση και παρέα με τους άλλους Έλληνες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο χάσμα γενεών μεταξύ των νέων και των γονιών και των παππούδων τους.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την προβολή του τρέιλερ, που δείχνει την ελληνική νεολαία με όλα τα κλισέ που της αποδίδουν οι Αμερικανοί. Τουτέστιν, «όπα», μπουζούκι, σπάσιμο πιάτων, «πόλεμος» με χαρτοπετσέτες και δολάρια, φραπέ κτλ. Ο διάλογος έχει ανάψει και στα social media, με κάποιους να διασκεδάζουν με το χιούμορ και άλλους να ζητούν την άμεση διακοπή του σόου.

Δείτε το τρέιλερ:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου