Ετικέτες

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρηνικό ατύχημα στην Α.Ουκρανία; - Στο Zaporizhye (upd)

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο Reuters, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, αποκάλυψε πως σημειώθηκε ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό ανατολικά της χώρας.




Όπως αναφέρει το πρακτορείο ο Γιατσένιουκ κάλεσε τον νέο υπουργό Ενέργειας, Γιούρι Πρόνταν, να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ουκρανία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ σημειώθηκε ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Zaporizhye στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Ενέργειας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. «Ξέρω ότι έγινε ένα ατύχημα το Zaporizhye» είπε ο Γιατσένιουκ ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Ενέργειας Volodymyr Demchyshyn να καταστήσει σαφές πότε θα λυθεί το πρόβλημα και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αποκατασταθεί η παραγωγή ενέργειας στη χώρα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ατύχημα αφορά στο μπλοκ Νο. 3 του εργοστασίου - σε αντιδραστήρα 1.000 mw- και η συνεπαγόμενη μειωση της παραγωγής έχει επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση της χώρας.

Πηγή: defencenet.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου