Ετικέτες

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Έρευνα: Τα smartphones είναι εθιστικά και πρέπει να φέρουν προειδοποίηση

Τα smartphone σήμερα χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή οικονομικής κατάστασης, για δουλειά, εκπαίδευση, διασκέδαση κλπ. Το ζήτημα είναι όμως πως ένα τόσο κοινό gadget πλέον μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά.


Αυτό προσπάθησαν να κατανοήσουν επιστήμονες από το Derby University με την έρευνα που δημοσίευσαν και τα αποτελέσματα της οποίας κάθε άλλο παρά θετικά είναι.

ΤΟ 13% που συμμετείχε στη μελέτη φάνηκε ότι είναι εθισμένο στο κινητό με μέσο όρο χρήσης 3.6 ώρες την ημέρα. Οι περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι η χρήση του smartphone τους προκαλεί απόσπαση προσοχής σε πολλούς τομείς, όπως δουλειά, διάβασμα, χόμπι κλπ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 256 χρήστες κινητών και απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με το πως χρησιμοποιούν το κινητό τους. Το 87% μπαίνει στα social media, το 52% απάντησε ότι χρησιμοποιεί messaging apps και το 51% διαβάζει νέα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Dr Zaheer Hussain που διεξήγαγε την έρευνα, επεσήμανε ότι τα κινητά είναι εθιστικά και πρέπει να φέρουν ειδοποίηση για την υγεία του χρήστη. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τις ίδιες παρενέργειες με το αλκοόλ και το τσιγάρο, αλλά πρέπει να προειδοποιούν τον χρήστη.

«Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τις εθιστικές συνέπειες που έχουν οι νέες τεχνολογίες και η προειδοποίηση θα πρέπει να γίνεται πριν αγοράσουν ένα κινητό ή πριν κατεβάσουν ένα app όπως είναι το Candy Crush ή το Flappy Bird», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ναρκισσισμός και νευρωτισμός συνδέονται με τα smartphones, συγκεκριμένα ο νευρωτισμός μπορεί να προκληθεί από την χρήση του κινητού.


Πηγή: techblog

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου