Ετικέτες

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πάνω από 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ ζουν με κουπόνια τροφίμων και σε συνθήκες φτώχειας

Πάνω από το 20 % των παιδιών, κατ 'εκτίμηση 16 εκατομμύρια νέοι, στις ΗΠΑ ζουν με κουπόνια τροφίμων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αμερικανικής κυβέρνησης. Ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τότε που ξεκίνησε η ύφεση το 2007. Σχεδόν το ένα τέταρτο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Περίπου 73.700.000 παιδιά στις ΗΠΑ λαμβάνουν πλέον Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Βοήθειας Διατροφής (SNAP) - περισσότερο γνωστό ως κουπόνια τροφίμων. Πριν από την οικονομική ύφεση του 2007, μόνο ένα στα οκτώ παιδιά - 9000000 – ζούσε με κουπόνια τροφίμων.
Στις ΗΠΑ το ποσοστό παιδικής φτώχειας - το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα χαμηλότερο του 50 % του μέσου εθνικού εισοδήματος - είναι 23,1 %. Μόνο στη Ρουμανία είναι υψηλότερο, με ποσοστό 23,6 %, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF το 2013.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Υπάρχουν 14.700.000 φτωχά παιδιά - εκ των οποίων τα 6.500.000 θεωρούνται εξαιρετικά φτωχά - στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για την παιδική φτώχεια, το οποίο μεταφράζεται ως «εθνική ηθική ντροπή.» για τις ΗΠΑ.

«Η χαμένη παραγωγικότητα και οι επιπλέον δαπάνες της υγείας και της εγκληματικότητας που απορρέουν από την παιδική φτώχεια επιβαρύνουν έως και περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο, ή 3,8 % το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ," ανέφερε η έκθεση.

Τα κουπόνια τροφίμων είναι μία από αυτές τις δαπάνες.
Όταν ξεκίνησε το SNAP στα μέσα της δεκαετίας του 1990, είχε σχεδιαστεί ως ένα προσωρινό δίχτυ ασφαλείας για άγαμους ενήλικες χωρίς παιδιά. Τώρα περιλαμβάνει παντρεμένα ζευγάρια, ζευγάρια με παιδιά, και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τα ευρήματα προκαλούν αυξημένη ανησυχία στους οικονομολόγους και τους φορείς χάραξης πολιτικής σχετικά με το διευρυνόμενο χάσμα στις ΗΠΑ μεταξύ των πλουσίων και όλων των άλλων ανέφερε το MoneyWatch.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν επιδιώξει να περικόψουν τις SNAP και άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού. Το 2014, το Κογκρέσο ψήφισε ένα νομοσχέδιο όπου κόπηκαν 8.600 εκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων, εξαλείφοντας τα οφέλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, για περίπου 850.000 ανθρώπους.

Για το έτος 2011 τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 45% των δεκτών ενίσχυσης. Ένα ποσοστό ρεκόρ 20 % των Αμερικανών έλαβαν τα οφέλη του SNAP στο τέλος του 2013.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου