Ετικέτες

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αυτά τα 8 Αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας οι Νεοϋορκέζοι τα βλέπουν μόνο στα όνειρά τους

Μην νομίζετε πως οι Νεοϋορκέζοι έχουν στο σπίτι τους όλα όσα ονειρεύονται. Μπορεί να ζουν στην πιο ενδιαφέρουσα μητρόπολη του κόσμου, αλλά δείτε όλα όσα έχουμε εμείς κι οι Νεοϋορκέζοι δεν έχουν.


Πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο. Οι Νεοϋορκέζοι συνηθίζουν να πλένουν τα ρούχα τους σε laundromats, self-service καταστήματα με πλυντήρια. Βάζουν ένα νόμισμα στο πλυντήριο και πλένουν τα ρούχα τους. Φανταστείτε να έχετε ξεμείνει από ρούχα, να μην έχετε ψιλά και να βρέχει καταρρακτωδώς έξω. Την έχετε βάψει.

Παράθυρα σε κάθε δωμάτιο. Εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε δωμάτιο χωρίς παράθυρο. Στη Νέα Υόρκη δεν μπορούν να διανοηθούν το ακριβώς αντίθετο. Έτσι και δουν διαμέρισμα με παράθυρο κάνουν σαν τρελοί για να το αποκτήσουν.

Πλυντήριο πιάτων. Τα διαμερίσματα που έχουν πλυντήριο πιάτων είναι λίγα ενώ συνήθως το σπίτι που έχει αυτό το «κομφόρ» είναι κατά πάσα πιθανότητα παλάτι.

Πραγματικοί τοίχοι στην κρεβατοκάμαρα. Οι Νεοϋοκρέζοι συνήθως βάζουν ψεύτικους τοίχους στα διαμερίσματά τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα έξτρα υπνοδωμάτιο. Τα κτίρια είναι πολύ παλιά και έχουν μεγάλους ενιαίους χώρους. Επίσης, τα ενοίκια είναι πανάκριβα, κι έτσι τις περισσότερες φορές ο μόνος τρόπος να μπορέσουν να πληρώσουν ένα ενοίκιο είναι να πάρουν σπίτι με ένα δωμάτιο και να το μοιραστούν με 2-3 συγκατοίκους.

Ντουλάπα σε κάθε δωμάτιο. Όταν το υπνοδωμάτιό τους έχει το μέγεθος της δικής σας ντουλάπας, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει χώρος για κανονική ντουλάπα. Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε πού αποθηκεύουν τα ρούχα τους.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Περισσότερα από ένα μπάνια. Όσα άτομα και αν μένουν σε ένα σπίτι μοιράζονται ένα και μόνο μπάνιο. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα φυσιολογικό, μέσο διαμέρισμα που να έχει παραπάνω από ένα μπάνιο.

Τραπεζαρία Για να μην μιλήσουμε για τραπεζαρία. Εδώ οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πει ντουλάπα, θα έχουν τραπεζαρία; Πολλοί από τους Νεοϋορκέζους φαντάζονται τους εαυτούς τους να τρώνε ένα γεύμα σε ένα μεγάλο τραπέζι όπως ονειρευόμαστε εμείς να λιαζόμαστε σε μια παραλία στην Καραϊβική.

Δεν μένουν για πολύ σε έναν χώρο. Με τα ενοίκια συνεχώς να αυξάνονται, οι Νεοϋορκέζοι γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ σε ένα διαμέρισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν διακοσμούν τα σπίτια τους και τα περισσότερα αντικείμενά τους μένουν στις κούτες τους για να μετακινηθούν εύκολα στο επόμενο οικονομικό σπίτι που θα βρουν.

Συμπέρασμα; Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα που έχει πολύ ήλιο και σε σπίτια που έχουν μεγάλα παράθυρα για να τον απολαμβάνουμε. Δεν φοβόμαστε μήπως ανέβει υπερβολικά πολύ το ενοίκιο στα διαμερίσματά μας και μείνουμε χωρίς σπίτι, έχουμε το δικό μας πλυντήριο, έχουμε ντουλάπες και τοίχους που είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Τελικά το να μένει κανείς στη Νέα Υόρκη δεν είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζαμε.


Πηγή: spirossoulis.com

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου