Ετικέτες

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Τουρκία προς νέες εκλογές! Τι είπε ο Ερντογάν

Η Τουρκία έχει κι αυτή τις δικές της πολιτικές αναταραχές. Και δεν αποκλείεται σύντομα να έχει πάλι εκλογές. Ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας.


Την επόμενη εβδομάδα ο Ερντογάν θα αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συμμαχίας στον νυν πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να έχει σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αυτό που επιθυμώ είναι ο σχηματισμός ενός συνασπισμού με κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο Ερντογάν προσθετοντας ότι «εάν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση... ο λαός μας θα δώσει λύση ξανά."

Στελέχη του κόμματος ΑΚΡ υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν θεωρεί την προκήρυξη νέων, πρόωρων εκλογών τον καλύτερο τρόπο το AKP να αποπειραθεί να ανακτήσει μια πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση ικανή να του επιτρέψει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και να μετατρέψει το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας σε προεδρικό, όπως επιδιώκει ο Τούρκος ηγέτης.



Πηγή: onalert

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου