Ετικέτες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το νέο 20ευρω...

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015, ο Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρουσίασε επισήμως το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ και ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015.


Όπως ισχύει και για όλα τα άλλα τραπεζογραμμάτια ευρώ, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 20 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».

Το νέο χαρτονόμισμα διαθέτει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως επισημαίνεται, προκειμένου να ξεχωρίζει κανείς το γνήσιο από τα πλαστό κρατώντας το στο φως και παρατηρώντας το γυναικείο πορτραίτο.

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας αυτό ονομάζεται portrait window (παράθυρο με προσωπογραφία). Συγκεκριμένα, κοιτάζοντας το τραπεζογραμμάτιο στο φως, το παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Εάν παρατηρήσετε το τραπεζογραμμάτιο υπό γωνία, στο παράθυρο εμφανίζονται επίσης γραμμές στα χρώματα του ουράνιου τόξου γύρω από τον αριθμό της αξίας. Στην οπίσθια όψη, στο παράθυρο εμφανίζεται πολλές φορές ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου (δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Δείτε τα βίντεο:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου