Ετικέτες

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η 11χρονη που ίδρυσε εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Η ασφάλεια μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το ρίξιμο των ζαριών.



Η Μίρα Μόντι μπορεί να είναι μόλις 11 ετών αλλά ήδη έχει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας. Η υπηρεσία, που λέγεται DiceWare, βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης έναντι μόλις 2 δολαρίων.

Η Μόντι, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη και πηγαίνει στην έκτη τάξη του δημοτικού, χρησιμοποιεί τη μέθοδο DiceWare για να βρίσκει κωδικούς πρόσβασης για τους πελάτες της. Η μέθοδος λειτουργεί ως εξής: «Ρίχνεις το ζάρι πέντε φορές και γράφεις κάτω κάθε αριθμό», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της www.dicewarepasswords.com. «Στη συνέχεια, παίρνεις τον πενταψήφιο αριθμό που προκύπτει και τον αναζητάς στο λεξικό Diceware, το οποίο περιέχει μια αριθμημένη λίστα σύντομων λέξεων».

Η επιχειρηματική της δραστηριοποίηση ξεκίνησε επειδή η μαμά της, η δημοσιογράφος τεχνολογικών θεμάτων Τζούλια Άνγκγουίν, «βαριόταν να ρίξει τα ζάρια», όπως εξηγεί η Μίρα. «Έτσι, άρχισε να με πληρώνει για να ρίχνω τα ζάρια και να φτιάχνω κωδικούς πρόσβασης γι' αυτήν. Στη συνέχεια, κατάλαβα ότι κι άλλοι άνθρωποι ήθελαν να έχουν τέτοιους κωδικούς».

Και προσθέτει: «Αυτή είναι η πρώτη μου επιχειρηματική απασχόληση (πέρα από τις λεμονάδες που πούλησα κάποιες φορές στο δρόμο!). Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη και θα είμαι και πολύ υπεύθυνη».

Όπως αναφέρει η Art Technica, ήδη η μικρή Μίρα έχει πουλήσει τριάντα κωδικούς τον πρώτο μήνα λειτουργίας της επιχείρησής της!


Πηγή: fortune

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου