Ετικέτες

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Το ήξερες; Γιατί το καπάκι στις τουαλέτες έχει κενό…;

Οι δημόσιες τουαλέτες διαφέρουν από τις τουαλέτες που έχουμε στα σπίτια μας, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αμερική. Η διαφορά που μας έκανε εντύπωση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το σχήμα του καπακιού.


Συγκεκριμένα, στα δημόσια αποχωρητήρια, το καπάκι της τουαλέτας έχει το σχήμα «u», όντας ανοιχτό στο μπροστινό μέρος. Αντίθετα, ως γνωστών, στις οικιακές τουαλέτες τα καπάκια – καθίσματα δεν έχουν κανένα κενό. Πού οφείλεται όμως αυτή η διαφορά;

Αρκετές θεωρίες έχουν προταθεί για να ερμηνεύσουν το φαινόμενο. Μια από αυτές, χρονολογείται από το 1955 οπότε ο Εθνικός Κώδικας Υδραυλικών επιβάλει τη χρήση καπακιών στις τουαλέτες με σχήμα U, καθώς μια τέτοια χρήση θα έχει μια σειρά από οφέλη για την ατομική υγιεινή.
Ο κώδικας υπαγορεύεται από την International Association of Plumbing and Mechanical Officials (IAPMO), που ασχολείται με τα όσα αφορούν στη χρήση και συντήρηση των δημόσιων τουαλετών στις ΗΠΑ.
Το κενό, λοιπόν, στο μπροστινό μέρος του καπακιού διευκολύνει τον χρήστη στον καθαρισμό του μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αφενός περιορίζει την επαφή των γεννητικών οργάνων με το καπάκι και αφετέρου, ειδικά στις γυναίκες, τους επιτρέπει να σκουπίσουν την ευαίσθητη περιοχή.
Επεξηγηματικά, κάτι που αφορά στους άντρες: Το σχήμα αυτό, όπως εξηγεί το ranker.com, αφήνει ένα κενό όπου τοποθετούνται τα γεννητικά όργανα (όταν κάνεις χρήση πέρα από την ούρηση).
Φυσικά, ουδείς δεν θέλει τα γεννητικά του όργανα να αγγίξουν το σημείο όπου πιθανώς κάποιος άλλος τα είχε τοποθετήσει…

Πηγή:youweekly.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου