Ετικέτες

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν έρχεται σε οργασμό

Γνωρίζεις τις αισθήσεις που προκαλεί ένας οργασμός στο σώμα, τι συμβαίνει όμως στο σημαντικότερο όργανό σου, τον εγκέφαλο, όταν φτάνεις σε οργασμό; Μοιάζει ο οργασμός με άλλες καταστάσεις που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος και ποια η σχέση του οργασμού με με τον σωματικό πόνο;


Πώς αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος τον οργασμό;
«Εάν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής παρακολουθήσεις τον εγκέφαλο με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, αυτό που παρατηρείς είναι μια σταδιακή αύξηση της δραστηριότητας σε όλες τις περιοχές του, η οποία καταλήγει σε κορύφωση της δραστηριότητας στον εγκέφαλο – και στον οργασμό στο σώμα», σημειώνει ο συμπεριφορικός νευροεπιστήμονας Barry Komisaruk, Ph.D. Τι συμβαίνει όμως, βήμα βήμα, στον εγκέφαλό σου όταν φτάνεις σε οργασμό;

• Η διέγερση των γεννητικών οργάνων στέλνει σήματα ενεργοποίησης στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου. Αυτό είναι ουσιαστικά το κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων του εγκεφάλου και συμπεριλαμβάνει τον ιππόκαμπο που ευθύνεται για τη μνήμη και τις φαντασιώσεις σου.
Το παθιασμένο σεξ ενεργοποιεί κάποιες περιοχές στον εγκέφαλο που ευθύνονται για τον οργασμό αλλά και για τον πόνο. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί κάποια πράγματα όπως το δάγκωμα ή το τράβηγμα των μαλλιών δεν πονάνε –ή είναι ερεθιστικά- την ώρα του σεξ, ενώ εξηγεί επίσης γιατί οι εκφράσεις που παίρνεις τη στιγμή του οργασμού είναι όμοιες με εκείνες που κάνεις όταν πονάς.

• Όταν πλησιάζει ο οργασμός, ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή. Όλη η δραστηριότητα του εγκεφάλου οδηγείται σε ένα κρεσέντο. Η καρδιά χτυπάει γρήγορα και δυνατά, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και η ανάσα βγαίνει βαριά.
Σε αυτή τη φάση έχει υπερ-ενεργοποιηθεί ο υποθάλαμος του εγκεφάλου.


Πηγή: askmen

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου