Ετικέτες

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ο περίεργος λόγος που οι άνδρες δεν κουμπώνουν το δεύτερο κουμπί στο σακάκι τους

Αν είστε άντρας θα το γνωρίζετε πολύ καλά και αν είστε γυναίκα θα το έχετε παρατηρήσει. Οι άνδρες δεν συνηθίζουν να κουμπώνουν το δεύτερο κουμπί στο σακάκι τους και δεν είναι τυχαίο. Όπως αναφέρει η The Huffington Post, υπάρχει ο άγραφος ενδυματολογικός κανόνας ο οποίος ορίζει πως όταν ένας άντρας στέκεται όρθιος κουμπώνει το πάνω κουμπί από το σακάκι, αλλά όχι το δεύτερο.


Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, γιατί υπάρχει καν αυτό το δεύτερο κουμπί. Η ιστορία έχει την απάντηση. Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ', ο οποίος ήταν γνωστός για την όρεξή του, πάχυνε τόσο πολύ που το δεύτερο κουμπί στο σακάκι του δεν κούμπωνε καν. Έτσι, για να μην τον κάνουν οι γύρω του να ντραπεί, σταμάτησαν και εκείνοι να το κουμπώνουν.

Άλλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η συνήθεια αυτή έμεινε από μερικούς δανδήδες, οι οποίοι ήθελαν να δείχνουν ότι φορούν πολλές στρώσεις από ρούχα, αλλά η θεωρία με τον Εδουάρδο είναι η επικρατέστερη.

Σήμερα, τα σακάκια έχουν συνήθως δύο ή τρία κουμπιά και οι άνδρες ακολουθούν τον κανόνα «μερικές φορές, πάντα, ποτέ», ο οποίος αναφέρει ότι μερικές φορές πρέπει να κουμπώνεις το πάνω κουμπί, πάντα το κουμπί που είναι στη μέση και ποτέ το τελευταίο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πράγματι ο μύθος είναι αληθινός, αλλά τα σακάκια συνεχίζουν να φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν καλύτερα με το δεύτερο κουμπί να μην είναι κουμπωμένο.



Πηγή:periergaa.blogspot

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου