Ετικέτες

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Για πρώτη φορά καταγράφεται η στιγμή που ένα γιγαντιαίο θηλυκό ανακόντα σκοτώνει το ταίρι του μετά το ζευγάρωμα

Ενώ ακολουθούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο φίδι στους βάλτους της Βραζιλίας, ο φωτογράφος Luciano Candisani πέτυχε να απαθανατίσει μια σπάνια εικόνα και μια στιγμή που πρώτη φορά καταγράφεται σε φωτογραφία. Το θηλυκό πράσινο ανακόντα σφίγγει θανάσιμα το σύντροφό του σε ένα θανατηφόρο αγκάλιασμα που τον οδηγεί στο τέλος.


Το φίδι εντοπίστηκε να είναι το μισό έξω από το νερό, μπλεγμένο με το μικρότερο αρσενικό και αρχικά ο φωτογράφος πίστεψε πως ήταν το τελετουργικό του ζευγαρώματος. Στη συνέχεια είδε όμως το φίδι να σέρνει έξω από το νερό το άψυχο σώμα του αρσενικού.

Η σπάνια αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε το 2012, αλλά ο Candisani τη δημοσιεύει φέτος για πρώτη φορά στο National Geographic.

Έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του ανακόντα ο φωτογράφος και οι οδηγοί του αναζήτησαν τη συμβουλή του εμπειρογνώμονα βιολόγου Jesús Rivas, στο πανεπιστήμιο του New Mexico Highlands.

Ο Rivas έχει καταγράψει μερικές περιπτώσεις κανιβαλισμού μεταξύ των ανακόντα κυρίως από θηλυκά που καταβρόχθισαν τα ταίρια τους.

Ο λόγος είναι απλός: Το αρσενικό είναι μια πολύ καλή και πλούσια πηγή πρωτεΐνης για μια μητέρα που κυοφορεί, ειδικά όταν ετοιμάζεται για μια περίοδο νηστείας που μπορεί να έχει διάρκεια έως και 7 μήνες.

Τα πράσινα ανακόντα επιδίδονται περισσότερο στον κανιβαλισμό λόγω της διαφοράς στο μέγεθος μεταξύ των φύλων.

Πηγή: epikairo.eu

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου