Ετικέτες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το Vicks (Βιξ) δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα κρυολογήματα. Δείτε 10 έξυπνους τρόπους να βελτιώσετε την υγεία σας.

“Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν,” λέει ο σοφός λαός. Όλοι μας έχουμε στο σπίτι διάφορα φάρμακα και εφοδιαζόμαστε με βότανα στις αρχές του χειμώνα για ν’ αντιμετωπίσουμε ένα ενδεχόμενο κρύωμα. Από τα αγαπημένα μας όμως είναι το γνωστό Vicks, το οποίο μπορεί να έχει έντονη -έως ενοχλητική- μυρωδιά, αλλά στη γρίπη κάνει θαύματα!


Αλλά δεν είναι αποτελεσματικό μόνο στο κρύωμα. Αποδεικνύεται ότι το Vicks μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς. Εδώ είναι μια λίστα με τις χρήσεις του, έτσι ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του!

Καταπολεμά τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα γήρανσης. Και οι εγκυμονούσες αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν το δέρμα τους ελαστικό. Αποδεικνύεται όμως ότι το Vicks είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποφύγουμε τις ραγάδες. Μερικά από τα κύρια συστατικά του Vicks, όπως το έλαιο ευκαλύπτου, το έλαιο φύλλων κέδρου, η βαζελίνη, η καμφορά, και το έλαιο τερεβινθίνης, συνδυάζονται για να βοηθήσουν το δέρμα να παραμείνει ελαστικό και ενυδατωμένο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων.

Εξαφανίζει τους μώλωπες

Εάν έχετε δέρμα που εμφανίζει εύκολα μώλωπες, το Vicks μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Απλά ανακατέψτε μια πρέζα αλάτι με λίγο Vicks και τρίψτε το επάνω στις περιοχές του δέρματος που είναι μελανιασμένες. Αυτό θα βοηθήσει στην εξαφάνιση της μελανιάς και το δέρμα σας θα επιστρέψει στη φυσιολογική του όψη σε ελάχιστο χρόνο!

Ανακουφίζει τους πονεμένους μύες
Η μενθόλη στο Vicks μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Μετά από μια έντονη σωματική δραστηριότητα, πάρτε λίγο Vicks και τρίψτε το στις περιοχές που νιώθετε πόνο.

Εκπαιδεύει τα κατοικίδια
Αν θέλετε να μάθετε το σκυλί σας να μην κατουράει στο σπίτι, απλά ανοίξτε ένα κουτί Vicks και αφήστε το στο σημείο εκείνο που ‘τα έκανε’ την τελευταία φορά. Η ισχυρή μυρωδιά θα το βοηθήσει να μάθει να μην χρησιμοποιεί την τουαλέτα μέσα!

Μαλακώνει τις σκασμένες φτέρνες
Θέλετε να έχετε απαλό δέρμα χωρίς ρωγμές; Απλά βάλτε λίγο Vicks στις πατούσες σας. Χρησιμοποιήστε το Vicks, αφού έχετε τρίψει με μια ελαφρόπετρα τις φτέρνες σας για να μαλακώσει καλύτερα το δέρμα.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ημικρανίες
Αν έχετε συχνά πονοκεφάλους ή ημικρανίες, το Vicks μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Η μενθόλη στο Vicks βοηθά στην χαλάρωση των κροτάφων σας, αν τρίψετε το σημείο αυτό ασκώντας λίγη πίεση με τα δάχτυλά σας.

Σταματάει τον πόνο του αυτιού
Χρησιμοποιήστε το Vicks για να σταματήσετε τον πόνο του αυτιού. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα Vicks σε ένα κομμάτι βαμβάκι και βάλτε το στο αυτί σας για αρκετές ώρες, αρκετές φορές την ημέρα. Δεν θα μειώσει μόνο τον πόνο, αλλά θα αποτρέψει, επίσης, και μια πιθανή μόλυνση.

Ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη
Αν τα χείλη σας στεγνώνουν συχνά, χρησιμοποιήστε λίγο Vicks και κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα σας.

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα
Το καλοκαίρι, το ηλιακό έγκαυμα είναι κόλαση. Το δροσερό συναίσθημα που παίρνετε από το τρίψιμο με το Vicks είναι το ιδανικό για να ανακουφιστείτε από το κάψιμο. Απλά τρίψτε λίγο Vicks στην πληγείσα περιοχή και θα νιώσετε καλύτερα σε χρόνο μηδέν!

Καταπολά τον μύκητα των ποδιών
Η θυμόλη είναι ένα από τα κύρια συστατικά στο Vicks και είναι μια εξαιρετική ουσία που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των μυκήτων, λόγω των αντισηπτικών, αντιμικροβιακών και αντιβακτηριδιακών της ιδιοτήτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε λίγο Vicks στα δάχτυλα και στα νύχια των ποδιών.

Πηγή: newsone

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου