Ετικέτες

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά

“Στη σύγχρονη κοινωνία, ο καθένας είναι εθισμένος στο Internet.

Αυτό έγινε ακόμα πιο εύκολο με την εξέλιξη του Wi-Fi.

Είμαστε τώρα σε θέση να σερφάρουμε στο διαδίκτυο κάθε φορά που το χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε ή που πάμε.”Ωστόσο, όταν πρόκειται για την ασφάλεια μας, οι εταιρείες που παράγουν Wi-Fi routers πρέπει να ακολουθήσουν μερικές αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να κάνουν αυτές τις συσκευές ασφαλείς για την υγεία μας. Ωστόσο, σας αποκαλύπτουμε μερικά γεγονότα σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων συσκευών και των Wi-Fi routers:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ο τρόπος που μια συσκευή συνδέεται με το router χωρίς καλώδια. Λοιπόν, οι ασύρματες συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ, και οι φορητοί υπολογιστές, εκπέμπουν WLAN σήματα (ηλεκτρομαγνητικά κύματα), για να συνδεθούν στο router.

Ωστόσο, ο βρόχος αυτών των σημάτων βλάπτει την υγεία μας με μια σειρά από τρόπους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι τα router θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και την ανάπτυξη ανθρώπων και φυτών.

Εδώ είναι μερικές από τις συνέπειες της έκθεσης στο Wi-Fi:
Θέματα συγκέντρωσης
Ωταλγία
Συχνοί έντονοι πονοκέφαλοι
Χρόνια κόπωση
Θέματα ύπνου

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε να σταματήσετε τη χρήση ασύρματων συσκευών και Wi-Fi routers, αλλά μπορούμε να σας προτείνουμε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να περιορίσετε την επιβλαβή επιρροή τους και να μειώσετε τις παρενέργειες τους:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τα προγράμματα Wi-Fi πριν πάτε για ύπνο.
Δεν θα πρέπει να κρατάτε το router στην κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρά σας.
Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα με καλώδια όταν είστε στο σπίτι, προκειμένου να μειωθούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείτε, για να αποτρέψετε αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που βλάψουν στην ανάπτυξη των παιδιών σας.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου