Ετικέτες

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

6 συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες

Τα εμφράγματα είναι μία από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στο σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια συνήθως περνάει απαρατήρητη από τους ανθρώπους. Ωστόσο, πριν την τραγωδία, το σώμα στέλνει κάποια μηνύματα που δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει.


Παρακάτω θα βρείτε τις 6 ενδείξεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.
Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ακουστούν παράξενα, μιας και η καρδιακή προσβολή συνδέεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στο αριστερό χέρι. Ο πόνος μπορεί να αυξάνεται σταδιακά, να είναι ενοχλητικός, οξύς ή αιφνίδιος. Μπορεί να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει συμβουλευτείτε καλύτερα ένα γιατρό, αμέσως μόλις παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα.

Μερικές ενδείξεις για την επικείμενη καρδιακή προσβολή, μπορεί να μοιάζουν με τα συμπτώματα δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρας. Μερικές φορές, οι γυναίκες βιώνουν πίεση στην κοιλιακή περιοχή και δηλώνουν πως είναι σαν «να κάθεται στο στομάχι τους ένας ελέφαντας».

Ο κρύος ιδρώτας είναι ακόμη ένα κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες. Μπορεί να φαίνεται πως συνδέεται με το άγχος. Ωστόσο, αν ποτέ πριν δεν είχατε τέτοιο σύμπτωμα, καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Τα προβλήματα στην αναπνοή χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, είναι ένδειξη καρδιακής προσβολής και ειδικά αν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα. Οι γυναίκες που βίωσαν κάτι τέτοιο, δήλωσαν πως ένιωσαν σαν να είχαν «τρέξει σε μαραθώνιο», παρόλο που ούτε είχαν κουνηθεί.

Αν ακόμη και μετά από αρκετή ξεκούραση, νιώθετε κόπωση και αδυνατείτε να κάνετε απλές ενέργειες, όπως το να πάτε στο μπάνιο, ίσως είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Δώστε προσοχή στην κατάσταση και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.


Ο πόνος και η πίεση στο στήθος, η δυσφορία και το κάψιμο, είναι συμπτώματα που απαιτούν προσοχή. Ωστόσο, μερικές γυναίκες νιώθουν πόνο σε όλη την περιοχή του θώρακα και όχι μόνο στην αριστερή πλευρά. Αν ο πόνος και η πίεση δεν εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά, καλέστε τον γιατρό σας.

Σημείωση: Αυτές οι ενδείξεις δεν αποτελούν εγγύηση για μια πρώιμη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Η έγκαιρη ιατρική περίθαλψη μπορεί να σώσει ζωές. Προσέξτε τον εαυτό σας!



Πηγή: hinews

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου