Ετικέτες

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Γιατί τα one-night stands δεν είναι τελικά τόσο ωραία

Το 2014 μια έρευνα του κέντρου Pew ανέφερε ότι το 27% των ζευγαριών υποστηρίζει ότι το Ίντερνετ επηρεάζει τις σχέσεις σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Το παραδοσιακό φλερτ έχει δώσει τη θέση του στο online και τα dating apps αυτή τη στιγμή κάνουν κουμάντο στο χώρο του φλερτ.


Μια νέα έρευνα, τώρα, έρχεται να υποστηρίξει ένα πράγμα που πιθανότατα να έχεις ήδη διαπιστώσει. Τα one-night stands τελικά δεν είναι το ζητούμενο όχι μόνο για την πλειοψηφία των γυναικών αλλά και για ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών.

Συγκεκριμένα μια ομάδα ερευνητών στο DrEd.com εξέτασε 2.000 άτομα για να δει αν προτιμούν το εφήμερο σεξ απ' το σταθερό. Αυτό, λοιπόν, που διαπίστωσαν ήταν ότι το 64% των αντρών δήλωσε ότι μπορεί να φτάσει στην κορύφωση κατά τη διάρκεια ενός one-night stand, ενώ μόλις το 11% των γυναικών βιώνει την ίδια ευχαρίστηση σε τέτοιες συνευρέσεις. Οι γυναίκες έρχονται πιο συχνά σε οργασμό όταν βρίσκονται με τον ίδιο σύντροφο για χρόνια ενώ οι άντρες ισχυρίζονται πως δεν βιώνουν καμιά διαφορά με μια σταθερή παρτενέρ.

Φυσικά είναι αρκετοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στην σεξουαλική ικανοποίηση. Ένας απ' αυτούς που κατέγραψε η συγκεκριμένη έρευνα είναι ο φωτισμός. Ενώ κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι τα έντονα φώτα μπορεί να ενισχύσουν την ευχαρίστηση ενός άντρα, οι singles τελικά φαίνεται ότι είναι η μόνη ομάδα που προτιμά το σεξ με αναμμένα τα φώτα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στο κρεβάτι είναι το αλκοόλ. Η έρευνα έδειξε ότι το 48% των αντρών σε σχέσεις που δεν μετρούν πολύ καιρό προτιμούν το σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ. Όσο βέβαια προχωράει ο καιρός τα ζευγάρια είναι λιγότερο πιθανό να χρειάζονται το ποτό για να περάσουν καλύτερα.

Η έρευνα βρήκε ακόμη ότι η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών μειώνεται τον πρώτο χρόνο της σχέσης. Έτσι ενώ τους πρώτους 6 μήνες δηλώνει ικανοποιημένο το 74%, το ποσοστό πέφτει σε 47% στο διάστημα ανάμεσα στους πρώτους 6 μήνες και τον χρόνο ενώ όσες βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση δηλώνουν ευχαριστημένες σε ποσοστό 56%.

Η μειωμένη ερωτική ικανοποίηση είναι συχνά ένας παράγοντας που οδηγεί στην απιστία. Η έρευνα βρήκε ότι οι σύντροφοι είναι πιο εύκολο να απατήσουν όσο η σχέση εξελίσσεται και η σεξουαλική ικανοποίηση είτε είναι ίδια είτε μειώνεται. Ειδικά οι άντρες φαίνεται ότι απατούν πιο συχνά απ' τις γυναίκες στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, ενώ στις μακροχρόνιες σχέσεις οι γυναίκες ήταν αυτές που δήλωσαν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι έχουν απατήσει.

Πηγή: askmen

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου