Ετικέτες

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Βελτιώνουν κάποιες τροφές στα αλήθεια τη σεξουαλική σου ζωή;

«Ακόμη και τις εποχές που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμη σε σπηλιές αναζητούσαν τα τρόφιμα εκείνα που αυξάνουν την ερωτική απόδοση» δήλωσε ο Robert Fried, συγγραφέας του «Εξαιρετικό φαγητό, εξαιρετικό Φύλο: Τρεις αλήθειες των τροφίμων για τη σεξουαλική σας φόρμα».


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι η λίμπιντο ή σεξουαλική επιθυμία, είναι διαφορετική από τη σεξουαλική απόδοση. Και παρά τα όσα μπορεί να έχουμε διαβάσει ή ακούσει, τα τρόφιμα δεν μπορούν ενισχύσουν την πρώτη περίπτωση. «Οι ισχυρισμοί ότι τα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο δεν έχουν καμία επιστημονική βάση», δήλωσε ο Lynn Edlen-Νίζνα, κλινικός ψυχολόγος υγείας ο οποίος συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου του Robert Fried.

Είναι όμως πράγματι αλήθεια ότι τα τρόφιμα περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία επηρεάζουν την παραγωγή των ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών του σεξ. Για παράδειγμα, τα στρείδια είναι μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος φαίνεται να παίζει ένα ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Αλλά η ποσότητα που κάποιος θα πρέπει να καταναλώνει, ώστε να ενισχύσει τη λίμπιντό του είναι άγνωστη.

Υγιής καρδιά = υγιής σεξουαλική ζωή
Στην πραγματικότητα, οι τροφές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική μας ζωή, αλλά σε μικρότερο βαθμό στη λίμπιντο και περισσότερο στη σεξουαλική απόδοση. Αυτό, σύμφωνα με τους δύο συγγραφείς, εξαρτάται από τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία, αφού για να επιτευχθεί στύση, θα πρέπει να αυξηθεί η ροή του αίματος σε αυτό το σημείο (φυσιολογική αρτηριακή παροχή), ενώ συγχρόνως πρέπει να κλείσει το φλεβικό δίκτυο, ώστε το αίμα να μη φεύγει από το πέος, για να μην έχουμε δηλαδή τη λεγόμενη φλεβική διαφυγή. Σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, ανάλογα με την βαρύτητά τους, τα προβλήματα στύσης μπορεί να φτάσουν και το 80%, ενώ στους υπερτασικούς το 30%. Επίσης, το 40-50% των διαβητικών έχουν στυτική δυσλειτουργία και το 20% των ασθενών με μεταβολικό σύνδρομο ή υψηλές τιμές χοληστερίνης και λιπιδίων.


Πηγή: askmen

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου