Ετικέτες

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Έχετε ένα τέτοιο εξόγκωμα πίσω απ’το αυτί ή το λαιμό σας; Δείτε ΤΙ σημαίνει αυτό για την υγεία σας και πως να το αντιμετωπίσετε!

Οι επιδερμικές κύστεις είναι αρκετά συνηθισμένες για πολλούς. Πολλοί τις αποκαλούν σμηγματογόνες κύστεις, αλλά αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος. Σύμφωνα με το Mayo Clinic, οι σμηγματογόνες κύστεις είναι λιγότερο συνηθισμένες και προέρχονται από σμηγματογόνους αδένες που λιπαίνουν τα μαλλιά και το δέρμα.



Δείτε τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες:
Ξίδι μηλίτη: Το οξικό οξύ που περιέχει το ξίδι μηλίτη είναι πολύ σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση των κύστεων. Προστατεύει το δέρμα από τα βακτήρια και σκοτώνει την λοίμωξη που προκαλεί η κύστη. Εφαρμόστε ξίδι πάνω στην κύστη και καλύψτε την με χανζαπλάστ.Κάντε το καθημερινά για μια εβδομάδα μέχρι να σκληρύνει το δέρμα πάνω από την κύστη. Αφαιρέστε την σκληρή πέτσα και αφήστε την κύστη να ξεραθεί. Καθαρίζετε καλά το σημείο για μια εβδομάδα. Θα αρχίσει να βγαίνει νέο δέρμα.

Πικραλίδα: Μια κουταλιά πικραλίδας μαζί με βιολέτα μπορεί να καταπολεμήσει την λοίμωξη των κύστεων. Ρίξτε το μίγμα σε βραστό νερό για 45 λεπτά. Στραγγίξτε και καταναλώστε το μέχρι 4 φορές τη μέρα για 10 μέρες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και απευθείας πάνω στην κύστη για ανακούφιση.

Άλατα epsom: Τα άλατα epsom ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα. Γεμίστε την μπανιέρα με νερό και χρησιμοποιήστε μπόλικο αλάτι. Βουτήξτε μέσα στην μπανιέρα και αφήστε τα άλατα να ανακουφίσουν τον πόνο και το πρήξιμο.

Αλόη: Η αλόη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση διάφορων παθήσεων του δέρματος. Απλώστε το τζελ του φυτού απευθείας στην κύστη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να πιείτε χυμό αλόης.

Γάλα: Το γάλα είναι ιδανικό για την αφαίρεση της κύστης. Βουτήξτε ένα φακελάκι με τσάι μέσα σε γάλα και βάλτε το πάνω στην κύστη όλο το βράδυ. Επαναλάβετε αρκετές φορές, μέχρι να μειωθεί σε μέγεθος η κύστη.

Μέλι: Φτιάξτε μια αλοιφή με μέλι, σιτάρι και μπανάνα. Απλώστε την απευθείας στην κύστη και καλύψτε το σημείο με ένα πανί. Η τακτική εφαρμογή θα οδηγήσει σε γρήγορη ανάρρωση.

Καστορέλαιο: Για να μειώσετε άμεσα το μέγεθος της κύστης, θα χρειαστείτε ζέστη και καστορέλαιο. Απλώστε καστορέλαιο στην κύστη και καλύψτε το σημείο με μια θερμοφόρα νερού ή με ένα πανί. Η κύστη θα μικρύνει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οι επιδερμικές κύστεις είναι αρκετά συνηθισμένες και δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, αν σπάει, μολυνθεί ή προκαλεί πόνο, τότε ζητήστε ιατρική βοήθεια.


Πηγή: tarantoula
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου