Ετικέτες

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πέντε σημαντικοί λόγοι υγείας για να κάνετε συχνότερα σεξ

Αν αναζητάτε τρόπους να μείνετε υγιείς, μόλις αποκτήσατε ένα σοβαρό κίνητρο για να κάνετε περισσότερο σεξ!


Στην πραγματικότητα, το σεξ είναι μία από τις ελάχιστες απολαύσεις στη ζωή που είναι πραγματικά επωφελείς για την υγεία σας!
Νέα μελέτη το Πανεπιστήμιο του Coventry διαπίστωσε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές των ηλικιωμένων συμβάλλουν στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν εντονότερη σεξουαλική δραστηριότητα, πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ λεκτικής ευχέρειας και ήταν πιο ικανοί να αντιλαμβάνονται οπτικά τα αντικείμενα και τους χώρους.

Δείτε όμως ποια είναι τα άλλα οφέλη του σεξ για τον οργανισμό σας:

Καλύτερη διάθεση
Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και του οργασμού, απελευθερώνεται ένα κοκτέιλ ενδορφινών (των ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση), νευροδιαβιβαστών και ορμονών.
Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ, έχει βρεθεί ότι κάνει τους ανθρώπους πιο γενναιόδωρους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη χαλάρωση και σε καλύτερο ύπνο.
Η ωκυτονίνη απελευθερώνεται μετά από 20 λεπτά αγκαλιάσματος. Οι γυναίκες παράγουν τέσσερις φορές περισσότερη από τους άνδρες, στους οποίους την έκκριση εμποδίζει η επικράτηση της τεστοστερόνης, της ορμόνης της ανδρικής λίμπιντο.
Ένας άλλος βασικός νευροδιαβιβαστής είναι η σεροτονίνη, η βασική αντικαταθλιπτική ουσία του οργανισμού και ένας από τους βασικούς λόγους που μετά το σεξ οι άνθρωποι είναι χαλαροί και χαρούμενοι.
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, οι σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με γυναίκες χωρίς σεξουαλική ζωή.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι το ανδρικό σπέρμα περιέχει ορμόνες που τονώνουν τη διάθεση όταν εισέρχονται μέσω των τοιχωμάτων του κόλπου στην κυκλοφορία του αίματος.

Υγεία καρδιάς
Μελέτη του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή τρεις φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες.
Μάλιστα η άποψη ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι εσφαλμένη, λένε οι ειδικοί.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Peter Weisberg, ιατρικό διευθυντή του British Heart Foundation, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι άνδρες που κάνουν τακτικά σεξ στην ηλικία των 40 ή 50 ετών και πάνω διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Το σεξ αποτελεί μια μορφή άσκησης, αντίστοιχης του να περπατήσει κάποιος περίπου 1,5 χλμ. ή να κάνει ήπια αναρρίχηση. Εάν η φυσική σας κατάσταση, σάς επιτρέπει να κάνετε αυτές τις ασκήσεις, δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο από το σεξ.

Καλύτερο ανοσοποιητικό
Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ κινδυνεύουν λιγότερο από κρυολογήματα και γρίπη, καθώς έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, αντισώματα που υπάρχουν στο σάλιο και τα υγρά του εσωτερικού της μύτης και πιστεύεται ότι βοηθούν το ανοσοποιητικό να καταπολεμά τις ιώσεις. Μελέτη βρήκε ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ πάνω από μία φορά την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερα αντισώματα.

Μακροζωία
Μεγάλη μελέτη για τη σχέση μακροζωίας και σεξ με τη συμμετοχή ανδρών από την Ουαλία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από όσους έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα.
Η σεξουαλική δραστηριότητα φαίνεται ότι έχει προστατευτική επίδραση στην υγεία των ανδρών, κάτι που συνδέεται με τις επιδράσεις της ανδρικής ορμόνης που παράγεται στα επινεφρίδια και λειτουργεί ως δομικό στοιχείο άλλων ορμονών όπως τα οιστρογόνα, η τεστοστερόνη και η προγεστερόνη.
Τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης είναι τρεις φορές υψηλότερα πριν τον οργασμό και την εκσπερμάτιση, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Γονιμότητα
Για τα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατεί είναι ότι η αποφυγή της εκσπερμάτισης αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος.
Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες όμως, οι άνδρες που έχουν προβλήματα γονιμότητας εξαιτίας της χαμηλής ποιότητας του σπέρματός τους βελτιώνουν τις πιθανότητές τους κάνοντας σεξ κάθε μέρα.
Η αποχή από το σεξ στους άνδρες των οποίων το πρόβλημα γονιμότητας οφείλεται σε γενετικές βλάβες του σπέρματός τους και όχι στη μικρή του ποσότητα, μπορεί να χειροτερεύσει τα πράγματα. Αντίθετα, η πιλοτική μελέτη που έγινε σε 42 άνδρες με σοβαρές αλλοιώσεις DNA στο σπέρμα έδειξε ότι η καθημερινή εκσπερμάτιση βελτιώνει το σπέρμα κατά 12%.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου