Ετικέτες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα για την ενίσχυση της γαλλικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Σαρκοζύ


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη κάνει γνωστά τα σχέδια για την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Η εισφορά 0,1% επι όλων των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα εισαχθεί τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμά της Γαλλίας.



Ο φόρος αποτελεί μέρος ενός πακέτου μέτρων που καθορίζονται από τον πρόεδρο της Γαλλίας για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.Ο κ. Σαρκοζί έχει μπροστά του τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις από τον αντίπαλό του των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάν.

Όπως μεταδίδει τοBBC, σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι ελπίζει πως ο φόρος θα ωθήσει και άλλες χώρες να αναλάβουν δράση.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργηθεί ένα σοκ που θα δώσει το παράδειγμα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για αυτούς που βοήθησαν να επέλθει η οικονομική κρίση να μην πληρώσουν για να αποκατασταθούν τα οικονομικά», είπε.

«Ελπίζουμε ότι ο φόρος θα φέρει επιπλέον έσοδα ένα δισ. ευρώ βοηθώντας έτσι στη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανταγωνιστικότητα

Μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Σαρκοζί είναι η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων κατά 1,6%, μέτρο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της μείωσης των τελών που καταβάλλονται από τους εργοδότες.

Πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί απασχόληση και να αποθαρρυνθεί η βιομηχανία από την μετακίνηση κεφαλαίων και μονάδων παραγωγής στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ακόμα ότι η εργατική νομοθεσία θα πρέπει να απελευθερωθεί προκειμένου να επιτρέψει στις επιχειρήσεις και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να διαπραγματευτούν για τις αμοιβές και τις συνθήκες σε τοπικό επίπεδο.

Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι προορίζεται για τον τερματισμό της εργασίας των 35 ωρών την εβδομάδα πράγμα για το οποίο η Γαλλία έχει επικριθεί συχνά από τους οικονομολόγους.

Ωστόσο, με τις εκλογές να έρχονται σε λιγότερο από τρεις μήνες και το Νικολά Σαρκοζί, σε μεγάλη απόσταση τον αντίπαλό του Φρανσουά Ολάν στις δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου σαφές αν αυτές οι ιδέες θα πραγματοποιηθούν.


real.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου