Ετικέτες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πανακότα με άρωμα μαστίχας και σούπα με φρούτα του δάσους!


Ο Έρωτας μαγεύει όλους μας, μας κάνει δημιουργικούς και πολύ ερωτικούς, και μιας και η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει σύντομα, τι όμορφο και ρομαντικό να ετοιμάσουμε ένα δείπνο για τον καλό ή την καλή μας.



Ο Έρωτας λένε περνάει από το στομάχι και σε αυτό δεν θα διαφωνήσω, γι’αυτό λοιπόν για αυτή την όμορφη, μαγική βραδιά σας προτείνω κάτι γρήγορο αλλά και εύκολο στη παρασκευή του. Προτείνω ανεπιφύλακτα πριν αρχίσετε την ετοιμασία βάλτε μια απαλή, μελωδική και ρομαντική μουσική και αρχίζουμε...

Υλικά για πανακότα:

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λίπος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μαστίχα
3 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν. Κτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το σφηνάκι μαστίχας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα μας το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και το ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα. Στο μπολ με το γιαούρτι προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.


Υλικά για την σούπα φρούτων:

400 γρ. ώριμα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μύρτιλα, μούρα)
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λίπος
500 ml νερό κρύο
300 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το λικέρ για να ζεσταθούν. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε μέσα τα κόκκινα φρούτα μας για να βράσουν για 10 λεπτά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Μόλις κρυώσουν τα φρούτα μας για να φτιάξουμε τον πουρέ, προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Περνάμε τον πουρέ από σήτα.

Τελική Εμφάνιση:

Ξεφορμάρουμε την πανακότα και την σερβίρουμε σε ένα πιάτο της προτιμήσεως μας. Σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε την σούπα φρούτων. Διακοσμήστε με ένα κλωναράκι μέντας και μία φράουλα.

Κόστος για 4 μερίδες: 12,50 Ευρώ
Χρόνος Παρασκευής: 40 λεπτά

Tip: Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε στιγμιαία τα φορμάκια μας σε ζεστό νερό, προσοχή όμως να μην μείνουν πολύ ώρα στο νερό για να μην λιώσει η πανακότα. Μετά με ένα μυτερό μαχαιράκι περάστε το εσωτερικά γύρω γύρω από το φορμάκι για να ξεφορμάρουμε ομοιόμορφα την πανακότα.

...συνοδεύστε το με ένα ποτήρι σαμπάνιας....έρωτας είναι θαρρώ (αγαπημένος Γ. Πάριος). Χρόνια Πολλά και καλή μας όρεξη!!!



markos.tv
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου