Ετικέτες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Focus: «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα»


Συνεχίζεται η εκστρατεία λάσπης κατά της Ελλάδας από το γερμανικό περιοδικό Focus που με ένα νέο προκλητικό του δημοσίευμα κάνει ξανά λόγο για τις «ολοένα και αυξάνόμενες πιθανότητες» εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και για σενάρια «τρομακτικά» για τους … τουρίστες, όπως σημειώνει!





Το κείμενο προσπαθεί να … προειδοποιήσει τους τουρίστες για το τι πρέπει να κάνουν αν την περίοδο των διακοπών τους η χώρα μας επανέλθει στη δραχμή. Φέρει τον σχετικό τίτλο: «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη» και φιλοξενεί τις «συμβουλές» της καθηγήτριας Σόνια Μυνζ, ειδικής σε θέματα οικονομίας τουρισμού, που επιχειρεί να … καθησυχάσει τους αναγνώστες λέγοντας πως «εάν υπάρξει μετατροπή νομίσματος, θα πραγματοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου, όταν θα είναι κλειστές οι τράπεζες»!

Η συντάκτρια του άρθρου, Κορίνα Σνάιντερ, γράφει πως «οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα υπάρξουν συνέπειες» και καλεί τους αναγνώστες «να λάβουν υπ' όψιν τους ορισμένες συμβουλές». Όπως για παράδειγμα ότι εάν η εισαγωγή νέου νομίσματος συμβεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα ενδέχεται να υπάρξουν ταραχές, απεργίες, χάος και ελλείψεις σε αγαθά.

Πάντως η «ειδική» καθηγήτρια που ερωτήθηκε σχετικά ξεκαθαρίζει πως: «η μόνη επίπτωση για τους τουρίστες θα είναι ότι δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις μετρητών με απλές κάρτες αναλήψεων. Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα πληγούν από το μέτρο αυτό. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μεγάλα ποσά τοις μετρητοίς»!

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει με μια προτροπή: «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβουλεύει τους τουρίστες να ενημερώνονται τακτικά για την επικρατούσα κατάσταση. Και η ιστοσελίδα «Living in Greece», την οποία λειτουργεί Αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία ζει στην Ελλάδα, συνιστάται από το Υπουργείο Εξωτερικών ως πηγή ενημέρωσης»!


Στο Found.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις
προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: