Ετικέτες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κινούνται στο σκοτάδι στο ALTER !!!


Και όταν λέμε "κινούνται στο σκοτάδι", δεν μιλάμε μεταφορικά αλλά κυριολεκτούμε, αφού η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο κανάλι του Μπουρναζίυ, ελέω απλήρωτων λογαριασμών που έχουν συσσωρευτεί στο κανάλι. Μάλιστα, έχουν επιστρατευτεί ακόμα και σόμπες προκειμένου να προστατευτούν από το κρύο, οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο κανάλι και περιμένουν... την επιταγή Κουρή, για την επαναλειτουργία του ALTER. Ενώ οι εργαζόμενοι έχουν καταφύγει σε διάφορες πατέντες, για να μην κλείνει η ηλεκτρονική πόρτα στην είσοδο του καναλιού (σύμφωνα πάντα, με πληροφορία από εργαζόμενο του Alter).



Όσο για την χρήση της γεννήτριας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που υπάρχει στο κανάλι: ως γνωστό για να λειτουργήσει... χρειάζεται καύσιμα και το βενζινάδικο του Δημήτρη Μαγκλή, που είχε την ατυχία να βρίσκεται απέναντι από το ALTER και να συνεργάζεται με το σταθμό, θα μπορούσε να προμηθεύσει με καύσιμα τους επισχέσαντες, αλλά εδώ και μήνες...έχει βάλει λουκέτο.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Διάλεξε ένα από τα χειροποίητα γούρια της προσφοράς από μόνο 5€ και δώρισέ το σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο

-> Πλήρες πακέτο ομορφιάς (Λούσιμο, Κούρεμα, Χτένισμα, Μανικιούρ με ημιμόνιμο χρώμα και Σχηματισμό Φρυδιών) μόλις με 15€ στους Αμπελόκηπους

-> Μόνο με 15€ για ένα υπέροχο Spa Massage με ποικίλα αιθέρια έλαια, Peeling για καθαρισμό του δέρματος και μάσκα ενυδάτωσης, διάρκειας 60 λεπτών στο Σύνταγμα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Όπως σας γράψαμε παλιότερα: ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να κλείσει το πρατήριο του...αφού τον λύγισαν τα "φέσια" της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ. Βλέπετε, τα τιμολόγια της βενζίνης που κάποτε φουλάριζαν τα αυτοκίνητα του σταθμού, αλλά κυρίως η τσάμπα βενζίνη που γέμιζαν τα ρεζερβουάρ των αυτοκίνητων των μεγαλοστελεχών του καναλιού (τα οποία τους προσέφερε η εταιρία, μεταξύ άλλων παροχών στα "Golden Boys του ALTER), οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή τον εν λόγω πρατηριούχο βενζίνης.

Και εάν αναρωτηθεί κανείς "μα καλά ο Γιώργος Κουρής, δεν μπορεί να πληρώσει για να επανέλθει το ρεύμα, για να 'ζεσταθεί το κοκαλάκι', όσων προστατεύουν την περιουσία του, ειδικά τώρα που...ο επενδυτής έρχεται;". Η απάντηση είναι απλή και είναι μια ακόμα απόδειξη του σκεπτικού του Κεφαλονίτη εκδότη: Ο Κουρής δεν πρόκειται να βάλει στο ALTER, ούτε ένα ευρώ τσακιστό, εάν πρώτα δεν βεβαιωθεί ότι τα λεφτά του...θα πιάσουν τόπο και ξανακαταλήξουν στην τσέπη του !!!

Ειδικά εάν ισχύει αυτό που εργαζόμενοι στο ALTER υποστηρίζουν: ότι δηλαδή, ο Γ.Κουρής, μέχρι και σε δάνειο για να καλύψει τη μισθοδοσία είχε καταφύγει, το συγκεκριμένο ποσό τελικά δεν κάλυψε τότε καμία μισθοδοσία αλλά κατέληξε...στην τσέπη του εκδότη.

Και τα παράδοξα για το ALTER δε σταματάνε εδώ: Στους εργαζόμενους που έχουν κληθεί να υπογράψουν τη σχετική λίστα και συμφώνησαν να λάβουν ένα πόσο -το οποίο είναι όμως σταγόνα στον ωκεανό, επί του συνόλου των δεδουλευμένων και να παραιτηθούν από τις υπόλοιπες αξιώσεις τους, εξασφαλίζοντας την εργασία τους εάν και...όταν ξανανοίξει το ALTER- υπάρχει αναβρασμός λόγω του ότι έως τώρα δεν έχει τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα, για την πληρωμή τους και την επαναλειτουργία του σταθμού.

Η πληροφορία που διέρευσε σε κάποιο από τα κλειστά γκρουπ ενημέρωσης των εργαζομένων στο ALTER (για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία 24ωρα) και εάν επιβεβαιωθεί θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνει λόγο για το εξής παράδοξο: Οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την συμφωνία που μέχρι στιγμής δεν τηρήθηκε. Ενώ οι συνδικαλιστές υπεύθυνοι για τη συμφωνία με τον Κουρή, προσπαθώντας να καθησυχάσουν τους υπογράφοντες, δίνουν πλέον αντίγραφα των χαρτιών που υπέγραψαν, στους ενδιαφερόμενους.

Ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι παρά την υπογραφή με την οποία ουσιαστικά αποποιούνται τις υπόλοιπες αξιώσεις τους, μπορούν στη συνέχεια εάν θέλουν να...κινηθούν νομικά και να διεκδικήσουν τα όσα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τους οφείλει.

Τώρα πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού η υπογραφή στη λίστα, αναιρεί τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων;...άγνωστο. Όπως άγνωστο είναι το πως θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι, που συμφώνησαν με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, αφού ο νέος επενδυτής θα σχηματίσει νέα εταιρία στη θέση της ΕΛ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ, που είναι μέχρι σήμερα η ιδιοκτήτρια του ALTER.

Ο δικηγόρος του διαβόλου:

Τον εικονιζόμενο της διπλανής φωτογραφίας, όσοι διαβάζετε τα μπλογκς που ασχολούνται με τα θέματα των ΜΜΕ, ίσως τον αναγνωρίζετε. Είναι ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο νέος μέτοχος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Ο εν λόγω δικηγόρος στο επάγγελμα ισχυρίζεται ότι έχει κάνει συμφωνία με τη Μάνια και την Ελένη Τεγοπούλου, για την αγορά δεύτερου πακέτου μετοχών που θα φτάνουν σε ποσοστό το 40% των μετοχών της εφημερίδας.

Ο νέος...μέτοχος της εφημερίδας συναντιέται το τελευταίο διάστημα με τους εργαζόμενους της εφημερίδας (αλλά και με κάποιους συνδικαλιστές...επιλεκτικά) και όπως καταγγέλλουν οι συντάκτες της εφημερίδας, τους προτείνει να ξεχάσουν τα λεφτά που τους οφείλει η ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, για το διάστημα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Παράλληλα τους προτείνει να εργαστούν στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με μειωμένες τις αποδοχές τους κατά 40%. (Για τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σχετικά με το ρόλο Οικονομόπουλου στην εφημερίδα, εκτός από τις παραπάνω παραπομπές, μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ).

Ποια όμως η σχέση του Οικονομόπουλου με τους εργαζόμενους του ALTER; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε ότι το κοινό γνώρισμα μεταξύ Οικονομόπουλου - εργαζομένων ALTER περιορίζεται...στα επιλεκτικά ραντεβού με κάποιους συνδικαλιστές, όπως κάνει ο Κουρής...διαβάστε παρακάτω:

Ο Χάρης Οικονομόπουλος ήταν ο δικηγόρος που απευθύνθηκαν εργαζόμενοι του ALTER, στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε μερίδα εργαζόμενων του καναλιού εναντίων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Να σημειώσουμε ότι πριν 3 χρόνια περίπου κάποιοι "χάκαραν" το σύστημα της τράπεζας και δημοσίευσαν την μισθοδοσία των εργαζομένων στο διαδίκτυο (που γίνονταν μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας) κάτι που φυσικά αποτελεί παραβίαση...προσωπικών δεδομένων.

Η λίστα μισθοδοσίας δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από διάφορες ιστοσελίδες, ανάμεσα τους και το γνωστό σε όλους μας... troktiko (μιλάμε για το αυθεντικό troktiko και όχι για τις γνωστές μούφες του διαδικτύου, που εκμεταλλευόμενοι τη δόξα του μπλογκ του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ασέλγησαν στο πτώμα του με ελαφρώς παραλλαγμένους τίτλους όπως: tro -m(P)a- ktiko, troktiko.eu και ότι άλλο σκαρφίστηκαν).

Ο Οικονομόπουλος φυσικά...καλοείδε την περίπτωση των εργαζομένων του ALTER, όχι γιατί πιστεύει ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", αλλά επειδή όπως όλοι οι δικηγόροι ξέρει ότι: "νόμος είναι...το δίκιο του πελάτη". Αφού ο οποιοσδήποτε δικηγόρος ξέρει ότι εάν ο πελάτης πληρώνει...έχει πάντα δίκιο. Ακόμα και εάν είναι...ο Αλ Καπόνε!

Τα παραπάνω τα γράφουμε γιατί έχει δημιουργηθεί κάποιο σχετικό θέμα στο διαδίκτυο, σχετικά με κάποιες "περίεργες εμμονές" ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους των Σωματείων τους. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εμμονή με τους δικηγόρους των Ενώσεων και ποιους εξυπηρετεί κάτι τέτοιο, την ώρα που οι δικηγόροι των Σωματείων κωλυσιεργούσαν χαρακτηριστικά στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και...όχι μόνο.

Όσο αναφορά μάλιστα, την περίπτωση της νομικής εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ κας Χ.Σαλαβράκου, να σας θυμίσουμε το θέμα που έχει δημιουργηθεί όταν τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, επέπληξαν την κα Σαλαβράκου. Η οποία πριν λίγες ημέρες συμβούλευε σε συνέλευση των εργαζομένων του ALTER, για τις επόμενες νομικές κινήσεις τους εναντίων του Κουρή. Ενώ την επόμενη μέρα...εμφανίστηκε σε πάνελ του Kontra Channel, ιδιοκτησίας...Γ.Κουρή !!!

Εξάλλου όπως σας είχαμε γράψει στις 7/10, η προκλητική απάντηση νεόκοπου μέλους της ΕΣΗΕΑ και...γνωστού κομματικού στελέχους, ο οποίος (όπως μας κατήγγειλε εργαζόμενος του ALTER) είχε αναφερθεί απαξιωτικά στους απλήρωτους του ALTER, όταν του είπε λίγες ημέρες μετά τη δίκη για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99: "Δε φτάνει που σας πληρώνουμε το δικηγόρο, θέλετε να έρθουμε και στο δικαστήριο;"

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή: pressarismenos.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου