Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που λατρεύω από μικρό παιδί, όταν μου το έφτιαχνε τα καλοκαίρια η γιαγιά μου.
από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για 6 άτομα:
1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια ξυσμένη στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ
24 μέτριες γαρίδες, φρέσκιες και ωμές
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κοπανισμένο κόλιανδρο
1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!
-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός
-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...
Για το ζωμό:
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο στα δύο
1 καρότο
1 κλαράκι σέλινο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 νεροπότηρο νερό
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Κάθεστε με υπομονή και κουράγιο και ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφαιρώντας και την ουρά και το κεφάλι. Αλλά δεν τα πετάτε όλα αυτά. Τα κρατάτε για να κάνετε μαζί τους έναν πλούσιο ζωμό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λοιπόν ρίχνετε όλα τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες, ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το καρότο, ένα κλαράκι σέλινο, το κρασί και το νερό. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για ½ ώρα περίπου, τα σουρώνετε πιέζοντας καλά τα υλικά στο σουρωτήρι και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.
Ετοιμάζετε το πιλάφι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μυρίσει ωραία και αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το λάδι. Ρίχνετε μέσα την ξυσμένη ντομάτα, διαλύετε τον πελτέ σε ένα κρασοπότηρο νερό και προσθέτετε και αυτόν στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμα ένα νεροπότηρο ζωμό γαρίδας και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση και ρίχνετε τη ζάχαρη, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και βράζετε ακριβώς για 5 λεπτά. Επάνω στα 5 λεπτά ρίχνετε τις καθαρισμένες, ωμές γαρίδες, λίγο ζωμό ακόμα και ανακατεύετε. Βράζετε για 7 λεπτά ακόμα, κλείνετε το μάτι και αφήνετε το πιλάφι σας να τραβήξει τα υγρά του για 10 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό στο τραπέζι μέσα σε μεγάλη πιατέλα.
Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!
Πηγή: protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου