Ετικέτες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

42: Απάντηση στο Νόημα της Ζωής ή ένα Αστείο;

Το νόημα της ζωής είναι το 42. Αν ακούσετε αυτήν τη φράση μάλλον θα αναρωτηθείτε τι σημαίνει. Η προσέγγιση του θέματος μπορεί να γίνει από δύο πλευρές, αλλά όποια κι αν επιλέξετε, καλό είναι να ξέρετε την ιστορία της φράσης. Ο Douglas Adams στο έργο του The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, δηλώνει ότι το 42 είναι ο αριθμός στον οποίο συνοψίζεται το νόημα της ζωής, του σύμπαντος και των πάντων.


Το “Γυρίστε το Γαλαξία με οτοστόπ” είναι μία σειρά πέντε βιβλίων όπου περιγράφονται οι περιπέτειες ενός ταλαίπωρου Βρετανού και κάποιων ταλαίπωρων φίλων του. Στην πορεία ανακαλύπτουν ότι η Υπέρτατη απάντηση του νοήματος του Σύμπαντος είναι 42, αλλά τότε σκέφτονται ότι δε γνωρίζουν την Υπέρτατη ερώτηση. Κι εδώ μπαίνει η πρώτη θεωρία για το νούμερο 42. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε την απάντηση στο ποιο είναι το νόημα της ζωής, αλλά εν τέλει δεν αφιερώνουμε χρόνο στην ερώτηση αυτή καθεαυτή – δηλαδή τη ζωή μας. Είναι ωστόσο η επιλογή του 42 υπεραπλουστευμένη;

Ο Douglas Adams όταν ρωτήθηκε, είπε ότι χρησιμοποίησε τη θεωρία του 2ου πιο ισχυρού υπολογιστή στον κόσμο που έδωσε το 42 ως απάντηση στην ερώτηση "ποιο είναι το νόημα της ζωής", κάνοντας ένα απλό μαθηματικό λάθος – ξέρουμε ότι 6χ9=54, αλλά ο υπολογιστής απάντησε 42. Ο Adams αστειευόμενος είπε ότι πάντα πίστευε ότι κάτι λάθος υπάρχει στο σύμπαν και αυτό ήταν τελικά η απάντηση. Ο προσωπικός φίλος του Adams, ηθοποιός Stephen Fry είπε ότι ζήτησε από τον Adams να του εξηγήσει το νόημα του 42, και ξαφνιάστηκε από τη διορατικότητα και ευφυΐα της απάντησης.

συνέχεια παρακάτω...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Προσφορές~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-> Κατασκευή ιστοσελίδας μόνο με 99€, με ΔΩΡΟ το hosting αξίας 80€ και κουπόνι Google AdWords αξίας 75€!

-> Δημιουργία 1 Διαγωνισμού στο Facebook για την προσωπική ή εταιρική σας σελίδα με 49€ και δώρο ένας ακόμα Διαγωνισμός

-> Ετήσιο πρόγραμμα οριστικής αποτρίχωσης μόλις με 30€, από 350, στο Περιστέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
συνέχεια...

Οι αναλύσεις για το νούμερο 42 δε σταμάτησαν στην απλουστευμένη απάντηση του Adams, γιατί μετά άρχισαν να αποκαλύπτονται στοιχεία όπως ότι το μαθηματικό άθροισμα των barcodes είναι το 42, ή ότι η γωνία που σχηματίζεται όταν το ουράνιο τόξο «ακουμπά» τη Γη είναι 42 μοίρες. Υπάρχουν περίπου 100 θεωρίες μαθηματικών και φυσικής στις οποίες η απάντηση είναι το 42.Το νούμερο αυτό θεωρείται ένας μοντέρνος μαγικός αριθμός για τους υπολογιστές, δίνοντας αφορμή για νέες θεωρίες περί ολοκληρωτισμού και ελέγχου μέσω αλγορίθμων, μαθηματικών και υπολογιστών.

Ο Άλντους Χάξλεϊ έχει γράψει ένα βιβλίο που έχει τίτλο Brave New World (Γενναίος Νέος Κόσμος) στο οποίο βασίστηκε και μια παλιότερη ταινία, το Gattaca. Η κοινή λογική του Brave New World και του 1984 (όπως και του Γκατάκα) είναι ο ολοκληρωτισμός και ο έλεγχος. Όταν λοιπόν κάποτε ρώτησαν τον Χάξλεϊ για το βιβλίο του και το νόημα της ελευθερίας και της ζωής, εκείνος απάντησε το 42, δίνοντας αφορμή για νέες συζητήσεις περί ελέγχου της ζωής. Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως και να αστειευόταν, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει νόημα στη ζωή.

Σ'αρέσουν οι φθηνές αγορές; Στο iLikeDeals.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές!









Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου