Ετικέτες

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

7 αμήχανες ερωτήσεις για το σεξ (και οι απαντήσεις τους)

Η διάσημη sex editor και σεξολόγος Laura Berman, απαντά σε ορισμένες κοινές ερωτήσεις για το σεξ που λίγο πολύ όλοι έχουμε σκεφτεί. Η ίδια αυτόν την καιρό συνεχίζει να παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία την ενότητα In the Bedroom with Dr. Laura Berman, στο show της Oprah Winfrey Network και εξομολογείται πώς απάντα πάντα με πολύ χαρά στις ερωτήσεις που της κάνει ο κόσμος όταν τη συναντά στο δρόμο.


«Το σεξ όχι μόνο κρατά ενδιαφέρουσα τη ζωή αλλά υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι η ειλικρίνεια, η αυθεντικότητα και η άμεση επικοινωνία στο σεξ είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή σχέση», λέει αφοπλιστικά η ίδια!

Είναι η σεξουαλική μου ζωή φυσιολογική;
Οι περισσότεροι άνθρωποι (και κυρίως οι γυναίκες) πιστεύουν πώς αυτά που θέλουν στην κρεβατοκάμαρα είναι κάπως περίεργα - πιθανώς γιατί πολλοί από εμάς μάθαμε ως παιδιά ότι το σεξ είναι βρώμικο και ότι δεν θα πρέπει να συζητιέται ανοιχτά. Αλλά ως ενήλικες, θέλουμε κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι είμαστε φυσιολογικοί.

Η απάντηση είναι «ναι, βεβαίως και είστε φυσιολογικοί!» Εφ 'όσον είστε ασφαλείς και δεν κάνετε κακό σε κανέναν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε, να αισθάνεστε αμηχανία ή ντροπή για τις επιθυμίες σας. Το καλύτερο θα ήταν να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο τις αναστολές σας και να κάνετε το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε την σεξουαλική ζωή των ονείρων σας!

Πόσο συχνά κάνουν σεξ οι περισσότεροι άνθρωποι;
Ο καθένας σκέφτεται ότι υπάρχει κάποιος άλλος που κάνει περισσότερο σεξ από τον ίδιο. Χαλαρώστε. Σύμφωνα με έρευνες τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια παντρεμένα κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι έχουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν όπως εγκυμοσύνες, ταξίδια, οικονομική ή οποιοδήποτε άλλο μείζον ζήτημα. Τα νέα ζευγάρια ασφαλώς κάνουν πολύ πιο συχνά σεξ αλλά αυτή η συχνότητα θα μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να πω στον/στην σύντροφο μου τι είναι αυτό που θέλω στο κρεβάτι;
Ο/Η σύντροφος σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, οπότε θα πρέπει να μιλήσετε και να είστε σαφείς πάνω σ’ αυτό που θέλετε. Αν καταφέρετε να προβάλετε το αίτημα σας σαν κομπλιμέντο, θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Οι οδηγίες μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά. Μην φοβάστε να πείτε τα πράγματα έτσι όπως είναι: «Μπορούμε να επιβραδύνουμε ένα λεπτό» ή «Μπορείς να το ξανακάνεις αυτό;» ή «Αισθάνεσαι καλά;»

Μερικές φορές πάλι μπορεί και να μην χρειαστεί καθόλου να μιλήσετε και απλά να τον/ την καθοδηγήσετε με τα χέρια ή μετακινώντας το σώμα του/της όπως επιθυμείτε. Με την γκρίνια και την παθητικότητα να ξέρετε ότι τίποτα δεν θα λειτουργήσει.

Δεν έχω διάθεση για σεξ. Γιατί;
Η μειωμένη λίμπιντο είναι ένα κοινό πρόβλημα όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν και βιώνουν τις ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης, αλλά μπορεί να συμβεί και σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα φάρμακα ( ορισμένα αντικαταθλιπτικά έχουν συνδεθεί με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία), η κακή φυσική κατάσταση, το στρες και το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορούν επίσης να μειώσουν την επιθυμία σας για σεξ.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για σεξ, ελέγξτε πρώτα να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι φυσικό. Κοιμάστε αρκετά, τρώτε υγιεινά, αθλείστε; Μόλις αποκλείσετε αυτούς τους παράγοντες, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει την αλλαγή των επιπέδων στις ορμόνες ή να δει αν πρόκειται για μια παρενέργεια ενός φαρμάκου.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Αν η καθημερινή σας λίστα με τις υποχρεώσεις είναι τεράστια, έχετε υπόψη σας ότι δεν είστε κανένας ήρωας. Μιλήστε με τα άτομα του περιβάλλοντός σας και με τον εργοδότη σας και ζητήστε βοήθεια. Επίσης μην διστάσετε να εμπιστευτείτε και έναν ψυχολόγο αν δείτε ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνοι.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ένας από τους δυο μας απίστησε. Πώς να το ξεπεράσουμε;
Είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η σχέση σας ακόμα και μετά την απιστία. Κατ 'αρχάς, ο σύντροφος που εξαπάτησε πρέπει να κόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην ερωμένη του και να καταστήσει σαφές ότι θα παραμείνει στον γάμο του. Ο άπιστος σύζυγος θα πρέπει επίσης να είναι απόλυτα ειλικρινής για την απιστία τους αλλά να μην αναφέρει πάρα πολλές λεπτομέρειες για αυτό που έκανε. Στη συνέχεια ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι οδήγησε στην απιστία και να καταλάβετε πώς να ξαναχτίσετε τη σχέση σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστώ τις φαντασιώσεις μου;
Αυτό μπορεί να σας τρομάζει λίγο στην αρχή, ειδικά αν δεν το έχετε κάνει ποτέ ξανά. Απλοποιήστε τη διαδικασία δημιουργώντας ένα «αρχείο με τις φαντασιώσεις σας» κρατώντας τες μέσα στην κρεβατοκάμαρά. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να γράψετε σε ένα χαρτάκι ο καθένας τις βαθύτερες επιθυμίες σας και να τις βάλετε σε ένα φάκελο ή κουτί. Και κάθε φορά που τα πράγματα είναι λίγο «θαμπά» τραβήξτε κι από ένα χαρτάκι και πραγματοποιήστε μια φαντασίωσή σας.

Πώς να βρούμε χρόνο για σεξ;
Τα απασχολημένα ζευγάρια δεν κάνουν συχνά σεξ λόγου μειωμένου χρόνου, φόρτου εργασίας, υπερκόπωσης ή όλα τα παραπάνω. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στον γάμο σας, όσο απασχολημένοι και να είστε. Ο γάμος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειάς και αξίζει την προσοχή σας.

Μην περιμένετε λοιπόν ο ελεύθερος χρόνος να εμφανιστεί ως εκ θαύματος αλλά δημιουργήστε τον. Εάν είναι απαραίτητο κλέψτε χρόνο από κάποια άλλη δραστηριότητα χωρίς να αισθάνεστε τύψεις.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου