Ετικέτες

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή, έφτασε η ώρα να μιλήσει ο Τσίπρας. Τα ψέματα τελείωσαν: Ή χρεοκοπία και δραχμή ή τούμπα και με την Ευρώπη!

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ένα απίστευτο δίλημμα, από τη μία μεριά ψάχνει χρήματα για να σωθεί η χώρα και από την άλλη η αριστερή πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ του λέει να κάνει πόλεμο με την Ευρώπη. Αυτή είναι η μεγάλη ώρα του Τσίπρα.




Στην κυβέρνηση επικρατεί φοβερή ανησυχία μετά το τελεσίγραφο του Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται καμία χρηματοδότηση αν δεν ολοκληρώσει την αξιολόγηση και δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Το φοβερό είναι ότι ο Μάριο Ντράγκι μοιράζει δισ σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη χώρα μας.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ διχασμένο και για τα μέτρα και για τις μεταρρυθμίσεις. Από τη μία μεριά υπάρχουν οι Ευρωπαϊστές που θέλουν τη χώρα με οποιοδήποτε κόστος στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη η κομμουνιστική τάση που λέει στον Τσίπρα να τα σπάσει τώρα με τους εταίρους και να κάνει πόλεμο. Σε αυτούς προσθέστε πλέον τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κάνει πόλεμο στον Τσίπρα αλλά και στην κυβέρνηση. Καλεί τους βουλευτές να επαναστατήσουν για τη συμφωνία και ουσιαστικά στρώνει βάσεις για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμη να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με άλλα λόγια αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα που κυβερνάει την πατρίδα αλλά ουσιαστικά είναι κομμένο στα δύο. Ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές, ή θα συγκρουστεί με την Ευρώπη, θα πάμε στη δραχμή και θα κάνει το χατίρι της αριστερής-κομουνιστικής πτέρυγας του κόμματός του ή θα συγκρουστεί με το ίδιο του το κόμμα, με τις εξαγγελίες του και θα χάσει ένα μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να στηριχθεί στην πορεία από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Η καυτή πατάτα στα χέρια του Πρωθυπουργού. Ας αποφασίσει και ας το κάνει γρήγορα.

Update: Ταξίδι αστραπή στην Ιταλία θα κάνει σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια προσάθεια δημιουργίας πιθανότατα κοινού μετώπου με τους γείτονές μας ενοψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Το ταξίδι έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της λίστας των επτά μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου