Ετικέτες

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Το 10% των 12χρονων έχει βιντεοσκοπήσει το δικό του πορνό

Περισσότερα από ένα στα δέκα παιδιά (12%), ηλικίας 12-13 ετών, έχουν βιντεοσκοπήσει ή έχουν πάρει μέρος σε πορνό που τράβηξαν μαζί με τους συνομήλικους τους, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη.Η αποκάλυψη αυτή έγινε από έρευνα της βρετανικής Εθνικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βαναυσότητας στα Παιδιά (NSPCC), στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 700 παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 10% των παιδιών αυτών των ηλικιών ανησυχούν πως είναι εθισμένα στο πορνό, ενώ το 20% ανέφεραν ότι έχουν δει εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου που τα έχουν σοκάρει ή τα αναστάτωσαν.

«Οι νέοι άνθρωποι στρέφονται προς το Διαδίκτυο για να μάθουν για το σεξ και τις σχέσεις», τόνισε η Έσθερ Ράντζεν, η ιδρύτρια της Γραμμής Παιδιών ChildLine της NSPCC και προσέθεσε ότι «Ειδικά τα κορίτσια δήλωσαν ότι αισθάνονται πως πρέπει να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται όπως οι πορνοστάρ για να αρέσουν στα συνομήλικά τους αγόρια».

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συζητήσουν οι γονείς με τους εφήβους για το σεξ, την αγάπη, τον σεβασμό και την συναίνεση, αμέσως μόλις αισθανθούν ότι τα παιδιά τους είναι έτοιμα γι’ αυτού του είδους την συζήτηση, ούτως ώστε να αποκομίσουν μία υγιή αντίληψη για τις διαφορές ανάμεσα στις αληθινές σχέσεις και τον φαντασιακό κόσμο του πορνό.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επίσης, τα παιδιά ανέφεραν ότι το πορνό τους έκανε να αισθάνονται κατάθλιψη, λόγω της εικόνας του σώματος τους και τους άσκησε πίεση για να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες δεν ένιωθαν έτοιμα να προχωρήσουν.

«Ως κοινωνία πρέπει να παραμερίσουμε την ντροπή και τα ταμπού, και να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για το πορνό», είπε ο κ. Πήτερ Λίβερ, διευθυντής του ChildLine.


Πηγή:

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου